Kobani'den duman yükseliyor

Kobani'den duman yükseliyor

Terör örgütü IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalar sürerken, zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu Kobani'den de duman yükseliyor.

Terör örgütü IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalardan kaçan ve mayınlı araziden Suruç ilçesine geçmek isteyen bir grup, güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
 
IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı Şiftek köyünde YPG'ye ait mevzileri ele geçirmesinin ardından başlayan çatışmalar sürüyor.
 
Çatışmalardan kaçan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup Suriyeli Kürt, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki mayınlı araziye geldi. 
 
Türkiye'ye geçmelerine müsaade edilmeyen grup bölgeden ayrıldı.
 
Bu arada sınır kapısı yakınındaki Toprak Mahsulleri Ofisinin bulunduğu alandan Kobani'ye geçmek isteyen 1 kişiye izin verilmedi.
 
Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu Kobani'den duman yükseliyor.
 
IŞİD 3 köyü aldı
 
Öte yandan, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e bağlı birliklerin Haseke kenti çevresindeki 3 köyü kontrol altına aldığı bildirildi.
 
Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü IŞİD'e bağlı birliklerin, Haseke kentinin Irak sınırındaki Yarubiye beldesine bağlı Kenene, Kada'a ve Hemden köylerini ele geçirdiği belirtildi.
 
Bölgede IŞİD güçleri ile Kürt grupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, ayrıca IŞİD'in Aynu'l-Arab (Kobani) ilçesi çevresinde de Arap ve Kürt gruplarla çatıştığı kaydedildi. Açıklamada, "IŞİD, Kobani'nin denetimini sağlamak için kente üç koldan saldırıyor, Arap ve Kürt gruplarıyla kentin 7 kilometre dışında çatışıyor" denildi.
 
Güneye doğru çekildi 
 
Yaklaşık 5 günden beri Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisinde devam eden çatışmalar da bugün de sürdü.
 
Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda IŞİD'in, dün ele geçirdiği mevzileri terk ettiği ve bölgenin güneyine doğru ilerlediği görüldü. 
 
Suruç ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nden de izlenebilen çatışmaları görmek isteyen bazı vatandaşlar yüksek tepelere çıkıyor. 
 
Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen bölgeden ayrılmayan bir grubun çatışmaları çocuklarıyla izlemesi dikkati çekti.
 
 Bu arada güvenlik güçleri sınırdaki önlemlerini artırdı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.