Kobani halkının umudu Türkiye

Kobani halkının umudu Türkiye

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'den çekilmesiyle ülkelerine dönmeye başlayan Suriyeli Kürtler, kentin eski günlerine dönmesi için Türkiye'nin yardımlarını bekliyor.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'den (Ayn el Arap) çekilmesiyle ülkelerine dönmeye başlayan Suriyeli Kürtler, kentin eski günlerine dönmesi için Türkiye'nin yardımlarını bekliyor.

Terör örgütünün, yaklaşık 4 ay süren çatışmaların ardından bölgeden çekilmesiyle Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeli Kürtler, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla ülkelerine dönmeye devam ediyor.

Kobani'ye dönenler, adeta hayalet bir kentle karşılaşıyor. Çöken altyapı ile araç mezarlığını andıran sokak ve caddelerde birçok patlamamış mühimmat ise tehlike oluşturuyor.

Çarşı, hastane, kamu binaları ve iş yerlerinin yerle bir olduğu ilçede birçok temel ihtiyacını dahi karşılamakta zorlanan insanlar, Türkiye'den gelecek yardımları bekliyor.

59 yaşındaki Halit Bozan AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların başlamasıyla ailesiyle dost ülke Türkiye'ye sığındıklarını ve yaklaşık 10 gün önce Kobani'ye döndüklerini söyledi.

Döndüklerinde harabe bir kentle karşılaştıklarını belirten Bozan, "2 katlı evimiz yıkılmış,  arabalarımız, eşyalarımız yerle bir olmuş, her şeyimizi almışlar. Evde bıraktığımız kışlık erzağımız dahi talan edilmiş. Şimdilik gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Her şeye rağmen tek sevindiğimiz, IŞID'in buradan temizlenmiş olması. Dört bir yanımız kapatılmış, Kobani'nin dünyaya açılan kapısı sadece Türkiye; ilaç, doktor yok, yiyeceğimiz az, bir an önce yardımların gelmesini istiyoruz " şeklinde konuştu. 

Türk ile Kürtlerin kardeş olduğunu çoğu zaman ortak kaderi paylaştıklarını anlatan Bozan, Kobani'nin tekrardan inşası Türkiye'den gelecek yardımlarla mümkün olacağını ifade etti.

Fatima Bozan ise, 9 çocuğuyla geri döndükleri Kobani'de zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarını belirterek yardım beklediklerini kaydetti.

15 gün önce Kobani'ye dönen 60 yaşındaki Mustafa Nebi de hayatlarını zor şartlarda devam ettiklerini bu nedenle Türkiye'de bulunan ailesini şimdilik getirmeyi düşünmediğini  belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.