Knesset'ten Gazze Saldırılarında Alınan Kararlara İnceleme

Knesset'ten Gazze Saldırılarında Alınan Kararlara İnceleme

Parlamentodaki Devlet Denetim İşleri Komitesi, Gazze saldırılarında hükümet ve bakanlardan oluşan güvenlik kabinesinin aldığı kararların incelemesi yönünde talimat verdi

İsrail Parlamentosu'ndaki (Knesset) Devlet Denetim İşleri Komitesi'nin, Gazze saldırılarında hükümet ve bakanlardan oluşan güvenlik kabinesinin almış olduğu kararların incelemesi yönünde talimat verdiği bildirildi.
 
Knesset'den yapılan yazılı açıklamada, parlamentodaki Devlet Denetim İşleri Komitesi Başkanı Amnon Cohen, güvenlik kabinesi kabine ve hükümetin Gazze savaşı sırasında ve öncesinde aldığı kararları inceleme talimatı verdi, "tünel tehdidiyle" ilgili olanların daha çok üzerinde durulmasını istedi.
 
Açıklamada, "Koruyucu Hat" operasyonu süresince iç istihbarat servisi Şabak, ordu, istihbarat birimi, güvenlik kabinesi tarafından alınan kararlarla ilgili her türlü ayrıntının hazırlanacak rapora eklenmesi yönünde de talimat verildiği kaydedildi.
 
Hazırlanacak raporun önümüzdeki birkaç ay içinde yayınlanacağı belirtildi.
 
İsrail Kanal 1 televizyonunun dün açıklamalarını naklettiği Savunma Bakanı Moşe Yalon, güvenlik kabinesindeki bazı bakanların, saldırılar sırasında önemli bilgiler edinmek için ordu komutanlarıyla resmi olmayan iletişim kanalları kurduklarını öne sürmüştü.
 
Yalon, bakanların çatışmalara ilişkin subaylardan bilgi almasının yasak olduğunu ifade etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.