KMÜ’de Kutlu Doğum sergisi

KMÜ’de Kutlu Doğum sergisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) 2. Geleneksel Kutlu Doğum Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Bilinçli Gençler Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen, açılışını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Alagöz’ün yaptığı sergiye akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Peygamber Efendimiz'in(sav) hayatının kronolojik olarak anlatıldığı etkinlik kapsamında Karaman Zinnureyn Cami İmam Hatibi Yusuf Kömürcü tarafından KMÜ’ye getirilen Sakal-ı Şerif'de sergi içerisinde ziyarete açıldı. 21 kutsal emanet fotoğrafı ve 63 adet Hadis-i Şerif’in yer aldığı ve yoğun ilgi gören Kutlu Doğum Sergisi’nde aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in sahabelerinin isimleri de yer aldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen ‘Kutlu Doğum Sergisi’nde Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatı boyunca yaşamış olduğu önemli olaylar üç boyutlu maketler eşliğinde tanıtıldı. Kâbe, Mescid-i Nebevi, Sevr Mağarası gibi kutsal mekânların yanı sıra Hicret’in de canlandırıldığı maketler ilgiyle izlenirken Peygamber Efendimiz'in o dönemde yemiş olduğu yiyecekler ve bu yiyeceklerin faydaları da sergide anlatıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.