Klima sektöründe yaz umudu

Klima sektöründe yaz umudu

Isıtma ve soğutma sektörünün önde gelen markaları, bu yaz satışlarını yüzde 20 ila 40 oranında artırmayı planlıyor.

Sektörün bu beklentisinde, yaz aylarının daha sıcak geçecek olması ile ilgili değerlendirmelerin yanında, Ramazan'ın Haziran'ın sonunda başlayacak olması da etkili oluyor.

ISK SODEX Fuarı CNR’da devam ediyor. 7-10 Mayıs tarihli fuarda ısıtma ve soğutma sektörü bir araya geliyor. Klima, kombi ve su arıtma ürünleri tanıtılıyor. Fuara katılan firmalar, bu sene için umutlu. Baymak’ın Pazarlama Müdürü Umut Ertür, klima satışlarının yazın önemli oranda artacağını vurguluyor. Bunda Ramazan ayının da önemli rol oynayacağını dile getiren Ertür, “Bu yaz daha sıcak olacak. Ramazan’da da klimaya duyulan gereğin artacağı muhakkak. Bu nedenle klima rağbetinin artacağını tahmin ediyoruz. Yeni nesil Inverter serisi klimalarımızın ilgi göreceğini umuyoruz." ifadelerini kullanıyor. Satışlarını 2013’e göre yüzde 25 artırmayı planladıklarını belirten Ertür, “Kıyı illerinde klimalar devamlı yenileniyor. Çünkü kullanımda olan ürünlerin tüketim değerleri, giderleri ve maliyetleri artıyor ve tüketicinin elini yakıyor. Biz, şu an tüketicinin yeni ürünler alacağı, satın almalar yapacağı bir dönem umut ediyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Mitsubishi Electric’in Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa da satışlarla ilgili yaz aylarından umutlu. Fujisava, “Bu sene sıcak geçecek. Buna uyumlu olarak biz, hem büyük illerde hem de Antalya ve Adana’da yani güney tarafında daha çok ürün satacağız. Gayemiz, 2013’e göre yüzde 30-40 daha çok ürün satmak.” diyor.

Mayıs ayında havaların ısınacağına ve ürünlerine yönelimin atacağını kaydeden Demirdöküm’ün Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, “Bu sene Ramazan ayı yaza geliyor, yani evlerde daha çok oturacağız. Burada ihtimal veriyoruz klimaya dahi iyi talep olacak. Tabii biz klima satışlarında yüzde 20 artış umuyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.