Kızılırmak'ın Gerdanlığı Şahruh Köprüsü Onarılıyor

Kızılırmak'ın Gerdanlığı Şahruh Köprüsü Onarılıyor

KAYSERİ'de, Kızılırmak üzerinde kurulu bulunan ve 530 yıllık tarihe sahip Şahruh Köprüsü ve çevresi, Sarıoğlan Kaymakamlığı ile belediyesi tarafından onarılarak çeşitli etkinliklerde kullanılacak.

Tarihi köprüyü tehdit eden olumsuzlukların kaldırılması için Kayseri Valisi Orhan Düzgün, köprü ve çevresinde incelemelerde bulundu. Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ve Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'dan yeni düzenlemeler hakkında bilgi alan Vali Düzgün, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı da Şahruh Köprüsü ve çevresiyle ilgili kaymakamlık ve belediyenin hazırlattığı projeye maddi destek sözü verdi.
 
ŞAHRUH KÖPRÜSÜ
Sarıoğlan İlçesi'nin Karaözü Mahallesi girişinde, Kızılırmak üzerinde bulunan Şahruh Köprüsü Kayseri'ye 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1480 yılında, 144.5 metre uzunluk, 5.6 metre genişlik, 11 metre yüksekliğe sahip, 8 kemerli ve kesme taşlı olarak inşa edildi. Muntazam kesme taşlardan yapılırken ortada yüksek sivri bir kemer, onun yanında da gittikçe alçalan kemerler bulunuyor. Yanlardaki korkuluklar iyi bir durumda olduğu için günümüzde de kullanılıyor. Türkiye’deki taş köprülerin en sağlamı, en görkemlisi ve büyüklükte üçüncüsü. Adını, Dulkadir Beyliği hükümdarı Alaüddevle Bey’in oğlu Şahruh Bey’den alıyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.