Kızılcahamam’da Münazarat Rüzgârı

Haftalardır Risale Haber'de anons edilen Münazarat eksenli konferans Pazar günü yapılan değerlendirme toplantıları ile tamamlandı. Dinleyici olarak katıldım.

Tek bir konunun bu şekilde yoğun bir programla ele alınarak tartışıldığı bir ortamı ilk defa yaşadım desem yanlış olmaz.

Birbirinden değerli ilim adamları ve Risale-i Nur gönüllülerinin anladığım kadarıyla uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve AKAV’a (Akademik Araştırmalar Vakfı) takdim ettikleri sunumlarının birer özetini dinledim.

"Münazarat Eksenli Milliyet Fikri" çok değişik açılardan ele alınarak değerlendirilmişti.

Program ile ilgili şunları tespit ettim.
1-Kısıtlı imkanlara rağmen program profesyonelce hazırlanmıştı.
2-Sunucular derslerine gayet iyi çalışmışlardı.
3-Katılım yüksekti ve ortam gayet nezih ve temizdi.
4-Farklı cemaatlerin müntesipleri ve saffı evvel ağabeylerin katılımı programı hayli renkli hale getirmişti ve gelecek için ciddi ümit veriyordu. Fırıncı abinin “bu programı yapanlara bundan sonra devamlı dua edeceğim" demesi gayet manidardı.
5-Katılımcıların hemfikir olduğu yegane düşünce bu programların geliştirilerek devam ettirilmesi yönündeydi.
6-Başlıkta Münazarat ve milliyet kelimelerinin olması konuşmaların ana konusunun Kürt Sorunu olmasına neden oldu. Belliki, bilinçli seçilmişti ve gayet güzel netice alındı diyebilirim. Kendi adıma çok fazla istifade ettim. Bu sunumlar Risale Akademi sayfasında yayınlanacak istifade etmenizi dilerim.
7-Cumartesi günkü program Sabah 10'da başladı akşam 19:30'da bitti. Geçen 9,5 saatlik süre içinde sadece öğle arası için 1,5 saatlik bir mola verildi. Yani tam sekiz saat (kısa çay araları sayılmazsa) fikri teatide bulunulduğu halde salondan kimse ayrılmıyordu. Akşam namazı vakti daralmamış olsa sanırım son müzakere kısmında dinleyicilerin konuşması 1-2 saat daha uzayacaktı. Şevk ve heyecan doruk noktadaydı.
8-Kaynaşma, hasret giderme, dostane sohbetler gayet nezih ve seviyeli idi. En önemlisi Türkiye’nin her tarafından gelenler vardı.
9-Bu tür programların devamı olacak mı diye merak edenlere cevap gecikmedi. Şubat 2012'de ikincisinin yapılacağı anonsu yapıldı.

Programla ilgili daha birçok güzel şeyler söylenebilir. Zira gerçekten tek kelime ile harika idi.

Risale Akademi ile AKAV (Akademik Araştırmalar Vakfı) bu programı birlikte düzenlemişlerdi. Her iki kurumu ve yöneticilerini tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.