Kızılay'dan Pakistan'a aşı yardımı

Kızılay'dan Pakistan'a aşı yardımı

Kızılay, Pakistan'a 15 bin menenjit aşısı yardımında bulundu.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gideceklere uygulanmak üzere 15 bin menenjit aşısı Kızılay tarafından Pakistan Din İşleri Bakanlığına teslim edildi.

Bakanlık binasında düzenlenen törende konuşan Din İşleri Bakanı Serdar Yusuf,  Türkiye'nin yardımından ötürü kendilerine müteşekkir olduklarını belirtti. Geçen yıl da aynı şekilde menenjit aşılarının gönderildiğini ifade eden Yusuf, "Türkiye'de yaşayan kardeşlerimizle Osmanlı hilafeti döneminden bu yana birbirimize güçlü bir şekilde bağlıyız. Türkiye, kardeş ülke olarak hiçbir zaman Pakistan'a yardımlarını esirgemiyor. Her zaman Türk kardeşlerimizi yanımızda görmek bizi mutlu ediyor. Türkiye'nin her alanda bize göstermiş olduğu desteği hiç bir zaman unutmayacağız" dedi.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin'de Türkiye'nin kardeş ülke Pakistan'a desteklerini sürdüreceğini belirterek, "Tarihten gelen bağlarımız, inanç ve kültür yakınlığımızla Pakistanlı kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Tören, aşıların teslimini içeren belgelerin imzalanmasının ardından sona erdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.