Kızılay'dan Gazze'ye yardım eli

Kızılay'dan Gazze'ye yardım eli

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Gazze'ye gerekli yardımları ulaştırdıklarını söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, İsrail'in Gazze'ye 2008 yılındaki saldırısından bu yana bölgeden çekilmediklerini ve daimi ofislerinin bulunduğunu belirterek, "Şu an hedefimiz 15 bin aileye, yani 75 bin kişiye acil gıda malzemesini ileterek onların mağduriyetlerini gidermektir" dedi.
 
Akar, Türk Kızılay Derneği'nin Soma'da maden faciasında ölen işçilerin aileleri ile madencilere verilen iftar yemeğine katıldı.
 
Cengiz Topel Meydanı'nda verilen iftar öncesinde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret eden Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki 301 şehit madenciye Allah'tan bir kez daha rahmet dilediğini ifade ederek, bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması için dua ettiklerini dile getirdi.
 
Kızılay olarak Soma'da maden faciasıyla uğraşırken, bir taraftan da Bosna Hersek'teki sel faciasına yardım eli uzattıklarını, ardından Irak'ta IŞİD'in, Telafer ve Musul'u işgal etmesi sonrasında göçmen durumuna düşen binlerce Türkmenin yardımına koştuklarını belirten Akar, Türk-İş, Hak-İş ve Memur-Sen ile başlattıkları kampanya kapsamında, bölgeye 47 tır yardım malzemesi gönderdiklerini ve bunlardan 31'inin yerlerine ulaştığını belirtti.
Akar, Türkmenlere yardım için kampanyada 176 tıra ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
 
75 BİN KİŞİYE GIDA MALZEMESİ ULAŞTIRILDI
 
Irak'ta Telafer olayı sürerken, İsrail'in alışılagelmiş orantısız güç kullanımına dayalı saldırısıyla Gazze'yi işgal planını devreye soktuğuna işaret eden Akar, şöyle konuştu:
''Bugün itibariyle yaklaşık olarak 700'e yakın Gazzeli kardeşimizin şehit ve 4 bine yakın yaralı olduğunu öğrenmiş vaziyetteyiz. Türk Kızılayı olarak Gazze'den 2008'den bu yana çekilmedik, daimi ofisimiz var. Çalışan yerel personel vasıtasıyla yerinden temin yapmak suretiyle gıda kolisi dağıtımına derhal başladık. Zaten bu felaket olmasıydı bile biz oraya 2 bin aileye Ramazan yardımı planlamıştık. Bu olay 15 bin aileye daha yardım yapmaya karar vermeye itti. Şu an hedefimiz 15 bin aileye, yani 75 bin kişiye acil gıda malzemesini ileterek onların mağduriyetlerini gidermektir.''
 
ACİL İLAÇ YARDIMI GEREKLİ
 
Akar, ambulansların bile bombalandığı Gazze'de en acil ihtiyaçlardan birinin de ilaç olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
 
''Türk Kızılayı olarak ve Gazze'nin kardeşi, bir milletin evlatları olarak, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlara acil olarak bölgeden ilaç temin ederek, bölgeden ilaç ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Halen Batı Şeria'da, Kudüs'te bulunan arkadaşlarımız acil ilaçları almak suretiyle Gazzeli arkadaşlarımıza yetiştirme çabası içerisinde. Türkiye'de de SGK Başkanlığı kapsamında ilaç sanayici işverenleri ve Türk Eczacılar Birliği ile çalışarak burada onların bağışlayacağı ilaçları belli bir düzene sokup, Ürdün Amman Havaalanı üzerinden konvoylarla ilaç ve gıda maddelerini sevk etmeyi planlıyoruz. Bunun için gereken ülkelerin gereken otoriteleriyle görüşülüyor. İlaç yardımlarını en kısa zamanda ulaştırmayı planlıyoruz.''
Gazze'de bir an önce ateşin durması ve kalıcı barışın gelmesi dileğinde bulunan Akar, şunları kaydetti:
 
''Orantısız güç ve acımasız katliamın bir an evvel durmasını çağrısını yapıyor ve Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ayrıca, 2008 yılında biz Türk Kızılayı olarak İsrail'in saldırısı karşısında bütün kamuoyuna çağrı yapmışız. Bu çağrıyı yeniliyorum, bir an evvel bu saldırıların durmasını ve uluslararası kamuoyunun, insani harekete mensup olanların birleşerek İsrail'in katliamlarını durdurması için çağrı yapmasını istiyoruz. Biz de Türk Kızılayı olarak, milletimiz adına bu çağrıyı yapıyoruz. İsrail'in katliamı dursun, bir an evvel Gazzeli kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına imkan tanınsın."
 
haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.