Kızılay'dan Balkanlar'a yardım eli

Kızılay'dan Balkanlar'a yardım eli

Aşırı yağışlar nedeniyle nehir taşkınlarının meydana geldiği Balkanlar'daki gelişmeleri olayın yaşandığı ilk andan itibaren takip eden Türk Kızılay'ı, bölgeye yardım malzemesi göndermeyi sürdürüyor.

Türk Kızılay'ı Bosna Hersek'e gönderdiği 1 TIR yardım malzemesinin ardından, 1 yardım uçağı ve 1 TIR malzemeyi de bölgeye sevk etti. Gönderilen malzemeler battaniye, aile mutfak seti, çeşitli hijyen malzemeleri ve bebek bezinden oluşuyor.

Balkanlarda yüzyılın felaketi olarak adlandırılan, birçok evin sular altında kaldığı ve binlerce kişinin sel felaketinden etkilendiği bölgede insani yardım dağıtımları da bir yandan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

14 Mayıs'ta başlayan ve etkisini sürdüren yoğun yağış nedeniyle Sırbistan'ın ve Bosna Hersek'in bazı bölümlerinin sele maruz kaldığı, Hırvatistan'ın da etkilendiği felakete ilişkin Bosna-Hersek ve Sırbistan hükümetleri ülke çapında acil durum ilan etti.

Türk Kızılay'ı, can kayıplarının da yaşandığı ve binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam etmesinin yanı sıra, gerekli görüldüğü anda yola çıkmaya hazır halde beklettiği yardım malzemelerini de hızla bölgeye sevk edecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.