Kızılay ramazanda ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak

Kızılay ramazanda ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak

Dünyanın en güçlü insani yardım kuruluşlarından biri haline gelen Türk Kızılayı, ramazan boyunca çeşitli sosyal faaliyetlerle yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerine el uzatacak.

Şahin Oktay'ın haberi:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, her sene olduğu gibi bu ramazanda da çeşitli faaliyetlerinin olacağını belirterek, milletin manevi dünyasına nüfuz ederek, ramazan ayını ihya etmeye gayret edeceklerini söyledi.

Ramazanda iftar yemekleri düzenleyeceklerini ve gıda kolisi dağıtımlarının devam edeceğini dile getiren Akar, "Koliler gelen bağışlara bağlı olan bir konu ama milyonlarca insana ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Alışveriş merkezleriyle çözüm ortağı olarak imzalamış olduğumuz protokoller var. Bu kapsamda elde edilmiş kolilerimizi ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı olarak dağıtacağız. İftar çadırları kurmayacağız. Zaten 13 aşevimiz var. O aşevlerinden sürekli olarak yemekler fakirlere yardım olarak gidiyor. Türk Kızılayı bu ramazanda da muhtaçların, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edecektir" diye konuştu.

"Gıda kolisi yerine Kızılay kart"

Akar, ihtiyaç sahibinin verileni değil tercih ettiği yardımı alması için akıllı kart sistemini hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, "Suriye sınırındaki sığınmacılara hizmet vermek açısından, marketlerden alışveriş yapmaları için verdiğimiz bir kart orada uygulamaya geçti. Şimdi bunu Türkiye çapında ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yerine, Kızılay Kartı dağıtmayı tercih edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Kızılay Kart"ın, kart hamilinin markete girip alışverişini yapıp çıktığı, kendisini kimsenin tanımadığı, muhtaç olduğunu kimsenin bilmediği, fakirin ve muhtaç olanın onurunu koruyan bir kart olduğunu vurgulayan Akar,  uygulamayı bu sene iddialı olarak kullanmak istediklerini kaydetti.

Akar, zekat hesaplarını işlerliğe kavuşturacaklarını ve bu hesaplardan kuvvetli miktarda ödemeler yapacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Yurtdışındaki faaliyetlerimiz kapsamında da iftar yemekleri düzenleyip koli dağıtacağız. Bu ramazanda 9 ülkede faaliyet planlıyoruz. Bunlar, Pakistan, Bangladeş, Myanmar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Senegal, Somali, Bosna Hersek, Makedonya ve Karadağ. Özellikle sel felaketinde çok büyük yara almış Bosna Hersekli kardeşlerimizin ramazanda yanında olacağız. Ayrıca Kurban Bayramı'nda da orada bir kurban kampanyamız söz konusu olacak."

Akar, vatandaşların ramazan ayında Türk Kızılayı'na bağış yapması gerektiğini belirterek, "Vatandaşların zekatlarını, hayırlarını, sadakalarını Türk Kızılayı'na vermelerini, Kızılay'ın 2868 numaralı SMS hesaplarına mesaj atarak bir yetimin doymasına sebep olabilecek 5 Türk Lirasını Türk Kızılayı'na bağışlamasını istiyoruz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.