Kızılay Kayseri Şubesi'nden Türkmenlere Yardım

Kızılay Kayseri Şubesi'nden Türkmenlere Yardım

TÜRK Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 3 TIR yardım malzemesi, Vali Vekili Mehmet Emin Avcı’nın da katıldığı törenle Iraklı Türkmenlere gönderildi.

Kızılay Kayseri Hastanesi önünde düzenlenen törene Vali Vekili Mehmet Emin Avcı’nın yanı sıra, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve şube yöneticileri ile yardım kampanyasına katkıda bulunan hayırseverler katıldı. Vali Vekili Avcı, törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı’nın dünyanın her tarafına ayrım gözetmeden yardım elini uzattığını belirterek, “Türk Kızılayımız son yıllarda dünyanın her tarafında renk, ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın Türkiye’nin güler yüzünü, merhametini ve hayırseverliği gösteren en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. Nerede yardıma muhtaç bir ülke, bölge varsa bu Türkiye’nin içinde ve dışında olsa da, Türk Kızılayı en kısa zamanda bütün hazırlıklarını en hızlı ve seri şekilde yaparak oraların yardımına koşmaktadır” dedi.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek de, binlerce insanın her türlü yardıma muhtaç bir halde yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını ifade ederek, bu insanlara yardım ulaştırabilmek için Türk Kızılayı olarak büyük bir çaba gösterdiklerini vurguladı. Yardım faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü anlatan Şimşek, Kayseri şubesi tarafından hazırlanan 3 TIR dolusu yardım malzemesinin de bugün itibariyle yola çıkacağını, bu malzemelerin Erbil ile Kerkük arasındaki göçmen durumunda bulunan başta Türkmenler olmak üzere tüm yardıma muhtaç insanlara gönderildiğini söyledi.

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ise Kayserili hayırseverlerin desteğiyle tedarik edilen 15 ton bulgur, 2 ton bisküvi, 6 ton meyve suyu, bin yorgan, 100 seccadenin bulunduğu 3 yardım TIR’ının Irak'a ulaştırılacağını söyledi. Konuşmaların ardından üzerinde Türk bayrağı olan TIR’lar yola çıktı.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.