Kızılay Arnanutluk'taki ihtiyaç sahiplerine yardım etti

Kızılay Arnanutluk'taki ihtiyaç sahiplerine yardım etti

Türk Kızılayı, 1 Aralık'ta Arnavutluk'ta meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardımda bulundu.

Türk Kızılayı, 1 Aralık'ta Arnavutluk'ta meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere yardımda bulundu.

Ülkenin orta kesimlerinde bulunan Fushe Kruje şehrinde gerçekleştirilen yardım dağıtımına, Türk Kızılayı temsilcisi Abdullah Tatlıcı da katıldı.

Tatlıcı, burada selden etkilenen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Abdullah Tatlıcı, Türk Kızılayı olarak selden etkilenenlere yardım etmek için Arnavutluk'a geldiklerini dile getirerek, Avlonya, Fier ve Fushe Kruje'de yardımların dağıtımını gerçekleştireceklerini söyledi.

'Türk halkı Arnavutluk'un yanındadır'

Arnavutluk Kılızhaçı ile Türk Kızılayının iş birliği neticesinde bölge halkına ulaştırılmak üzere tırların dün itibarıyla bölgeye ulaştığını aktaran Tatlıcı, yaklaşık bin aileye aralarında hijyen malzemeleri, battaniye ve gıda kolisi olmak üzere çeşitli yardım malzemelerinde bulunacaklarını kaydetti.

Türk halkının her daim Arnavutluk'taki kardeşlerinin yanında olduğunu vurgulayan Abdullah Tatlıcı, "Türk Kızılayı dünyanın her yerinde, afetlerden, savaş dönemlerinde etkilenen kişilere, ailelere her daim yardımcı olmaya çalışmakta, bu bağlamda Ortadoğu'dan tutun Afrika'dan Balkanlar'a bir çok coğrafyada insani yardım faaliyetleri icra etmekte." diye konuştu.

1 Aralık'ta sel felaketi yaşanmıştı

Tatlıcı, Türk Kızılayı olarak özellikle Balkan ülkelerine ciddi yardım faaliyetleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Fier, Avlonya, Debre, Fushe Kruje, Ergiri gibi ülkenin bir çok şehrinde 1 Aralık'ta başlayan yağmurlar sonucunda oluşan sellerden çok sayıda aile etkilenmiş, çok sayıda tarım alanı kullanılamaz hale gelmiş ve bazı bölgelerde okullar tatil edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.