Kız öğrencilere ‘merhamet’ semineri

Kız öğrencilere ‘merhamet’ semineri

Muş Lale Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği’nin ‘Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında Muş Kız İmam Hatip Lisesi’nde ‘merhamet’ adı altında seminer verdi.

Muş Lale Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği tarafından geliştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan bir protokol çerçevesinde Muş ili merkez ilçe sınırları içindeki tüm liseleri kapsayan “Değerler Eğitimi” Projesi Muş Kız İmam Hatip Lisesi'nde yapılan seminerle tamamlandı. 

Proje kapsamında son lise olan Muş Kız İmam Hatip Lisesinde yapılan seminere İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş Lale Der Yönetim Kurulu Başkanı Ferzende Saygın, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katılım sağladı. Seminerin sunumunu Muş Lale Der Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Bal yaptı. Açılış konuşmasından sonra öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, bu tür projelerin Muş Lale Der gibi sivil toplum kuruluşları ve kurumunun işbirliği içerisinde yapılmasının ne kadar önemli olduğunu, gençlerin topluma ve sosyal hayata pozitif katkı sağlayabilmeleri için bu tür projelerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. 

“İNSANI İNSAN YAPAN DEĞERLERE SAHİP OLMASI GEREKİR”

Kız öğrencilerin daha fazla bilinçli olmasına dikkat çeken Arslan, şunları söyledi: “Bu Milli Eğitim Bakanlığımızın uyguladığı bir projedir. Değerler eğitimi konusunda, merhamet, arkadaşlık, yardım severlik gibi konularda öğrencilerimizin çocuklarımızın ve siz gençlerimizin bilinçli şuurlu aklı başında olarak yetişmesi amaçlanmaktadır.İnsanı insan yapan değerlere sahip çıkılması gerekir. Özellikle siz kız öğrencilerimizin daha bilinçli daha duyarlı olması lazım. Özellikle toplumlarda her şeyi kabullenen değil doğrulara sahip çıkan savunan gençler olmanız gerekir. İlerde anne aday adaylarısınız. Bir evde eğer erkek eğitimli ise bir kişi eğitimlidir. Eğer anne eğitimli ise bütün aile eğitimlidir.”

Açılış konuşmasından sonra Muş Lale Der’in üyesi olduğu Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformunun tanıtım videosu gösterildi. Video bitiminde seminer “Merhamet” konulu sunumla devam etti. Konu Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Din ve Felsefe Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şirin Gül tarafından sunuldu. 

Gül, sunumunda “Merhamet, Adalet, Sevgi, Şefkat, Empati vb. konularda detaylı bilgiler verdi. İnteraktif bir usul kullanan Gül, sunum içerisinde soru- cevap yöntemiyle de faydalı bir sunum yaptı. Katılımcıların pür dikkat dinlediği sunumun sonunda Ali Şeriati’den alıntı Dua yapıldı ve seminer sona erdi.

Seminer sonrası Dernek Başkanı Ferzende Saygın uygulanan proje hakkında bilgiler verdi. Projenin 17 lisede uygulandığını, bu proje kapsamında yapılan seminerlerle yaklaşık 2000 öğrenciye ulaşıldığını söyleyen Saygın amaçlarının; toplumuyla barışık sevgiyi ve saygıyı bilen, sosyal iletişimi güçlü bir gençlik, değerlerine sahip çıkan faydalı bir nesil yetişmesi için katkı sunmak olduğunu belirtti. Bu bağlamda; Liselerimizde değerlerimiz olan “Adalet, Merhamet, Yardımlaşma, Kardeşlik, Edep, Haya ve Ahlak” konuları Muş Alparslan Üniversitesi Akademisyenleri, Öğretmenler ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri tarafından hedef kitleye aktarılmaya çalışıldı.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.