Kız öğrenciden Bakan Avcı'ya: Okulumuzda alt yapı yok

Kız öğrenciden Bakan Avcı'ya: Okulumuzda alt yapı yok

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Çok Programlı Lise Kız öğrenci yurdu açılışı sırasında bir kız öğrencinin Bakan Avcı'ya "Okulumuzun alt yapısı yok" demesi üzerine Avcı, "Yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

Bakan Avcı, Sarıcakaya'da İmam Hatip Lisesi ek binası ve spor salonunun temelini attı. Avcı, ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çok Programlı Lise Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışlarını yaptı. Bakan Avcı, yurdun açılışından sonra bir sınıfta bulunan kız öğrencilerle sohbet etti. Sohbet esnasında bir kız öğrenci Bakan Avcı'ya "Okulumuzun alt yapısı yok" dedi. Avcı da "Yetiştirmeye çalışacağız" diye karşılık verdi. Daha sonra Avcı, Türk kültür Evi'nin temelini attı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi, Eskişehir'in dört başı mamur bir şehir olması için bugüne kadar birçok tesis, park, okul ve hizmet binasının açılışını yaptıklarını, temellerini attıklarını ifade etti. Avcı, şunları söyledi: "Yapılacak olan Türk kültür evi sayesinde ilçemizdeki en büyük eksikliklerden birisi olan 100 kişilik konferans salonu, kütüphane, bilgisayar odası ve kafeterya ilçemize kazandırılmış olacak. Bu yatırımlarla birlikte sebze ve meyve yurdu olan Sarıcakayamıza son iki yılda 35 milyonun üzerinde bir yatırım yapılmış olacak. Sarıcakaya böylece gelişecek, büyüyecek, güçlenecek ve inşallah yarınlara daha emin adımlarla yürüyecek."

Nabi Avcı, Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliğine de katıldı. Fuarı gezen Avcı, öğrencilerin hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.