Kız çocuklarının okullaşma oranı son 14 yılda arttı

Kız çocuklarının okullaşma oranı son 14 yılda arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kızlarımız için eğitimin temel şart olduğunu sıklıkla vurguladık. Çok şükür ki; kız çocuklarının okullaşma oranı son 14 yılda büyük oranda arttı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Meram Belediyesinin bir otelde düzenlediği "İslam'da kadın" temalı "Meclis-i Nisa" programında yaptığı konuşmada, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Fatma Toru'ya teşekkür etti.

Modern dünyada dinin, kadın hakları ihlalinin sebebi olarak görüldüğünü, İslam'ın en çok kadın hakları gibi konular üzerinden saldırıya uğradığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün İslam dünyasının kadın hakları açısından çok parlak olduğu söylenemez. Kadınların eğitim durumu ne yazık ki; birçok İslam ülkesinde oldukça geri durumdadır. Bu noktada, Müslüman idarecilere büyük görevler düşmektedir."

Emine Erdoğan, İslam'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu anımsatarak, "Kız çocuklarının eğitimi, bir sorun olmaktan çıkmalıdır. Ancak bu gayretle İslam dünyası kendini yenileyebilir, yerleşik algılarla mücadele edebilir. Bizler de bu nedenle, eğitim konusunu birinci meselemiz olarak konumlandırdık. Himayemde gerçekleşen çeşitli kampanyalarda kızlarımız için eğitimin temel şart olduğunu sıklıkla vurguladık. Çok şükür ki; kız çocuklarının okullaşma oranı son 14 yılda büyük oranda arttı." ifadesini kullandı.

"15 Temmuz sonrası sorumluluklarımız arttı"

Gerek sivil toplum faaliyetleri ile gerekse de siyasi alanda, kadın hareketinin toplumsal dönüşümün motoru olduğuna işaret eden Erdoğan, 15 Temmuz sonrası sorumluklarının daha da arttığını, şehitlerin emanetini en iyi şekilde geleceğe taşımak zorunda olduklarını bildirdi.

Erdoğan, programın ardından, Anadolu Ajansı fotomuhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi''ni gezdi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.