Kıyak: 400 yıllık Kutuören Cami ibadete açılmalı

Kıyak: 400 yıllık Kutuören Cami ibadete açılmalı

Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından da tescillenen 400 yıllık tarihi Kutuören Camii'nin ibadete kapalı olmasının kendilerini çöz üzdüğünü söyledi.

Duran Savaş'ın haberi:

Kıyak, bu caminin acilen restorasyonun yapılarak ibadete açılması için yetkili makamları göreve davet ettiklerini belirtti.

Kıyak, yaptığı açıklamada Anadolu Medeniyetler Müzesi tarafından 1987 yılında yayınlanan kitapçıkta tarihi eser olarak belgelenen bu caminin 17. yüzyıl başında yapıldığını hatırlattı. Mimber ve tavanında aşı boyalı nakışlar bulunan caminin kerpiç, ahşap ağırlıklı ve taş duvarlı çatılı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Kıyak, "Bu camimiz ibadete açılması için gerekirse çubuk ilçesinde Kutuören Cami Derneğini kurdurup camimizin restorasyonu nu yapmaya da bizler hazırız. Anıtlar Kurulu bir yerde ufak bir tarihi taş parçası bulduğunda seferber olurken ortada büyük bir tarihi eser olan Allah’ın evi camimize duyarsız olmasına bir anlam da veremiyoruz Federasyon olarak bu konunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.