Kitaplar mikroorganizmalardan arındırılıyor

Kitaplar mikroorganizmalardan arındırılıyor

Şanlıurfa Halk Kütüphanesi'nde bulunan binlerce kitap temizleme makinesi ile gözle görünmeyen mikroorganizmalardan arındırılıyor.

Şanlıurfa Halk Kütüphanesi'ndeki kitaplar mikroorganizmalardan temizleniyor. Gözle görünmeyen kirlerin temizlenmesi için kitap temizleme makinası getirildi. Kütüphanedeki 32 bin kitap tek tek elden geçirilerek temizlenmeye başlandı. Bir çok el değiştiren kitaplar artık hem daha temiz hemde uzun ömürlü olması bekleniyor. Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Halil İstemi, kitapların onlarca el değiştirdiğine dikkat çekti. Bu durumda kitapların hızla kirlendiğini ifade eden İstemi, hijyenik bir ortamda okuyucularımızla buluşturma adına kitap temizleme makinesi aldıklarını kaydetti.

Mikroorganizmalardan arındırılan kitapların ömrünün uzadığını dile getiren İstemi, “Bu makine ile kitapların içerisindeki mikroorganizmalar ve üzerlerindeki tozları almakta ve daha hijyenik bir ortamda okuyucularımıza kitaplarımızı sunmaktayız. Böylece aynı zamanda kitabın ömrünü uzatmış oluyoruz. Şu anda kullanan okuyucularımız aynı kitapları gelecek kuşaktaki gençlerimize, okuyucularımızda okumuş olacak." diye konuştu.

Aktifhaber