Kitapçıklar görülebilecek

Kitapçıklar görülebilecek

ÖSYM'nin, soru kitapçığının yayınlanmaması yönündeki uygulaması öğrenciler ve veliler tarafından tepki çekerken, kurum bu doğrultuda olumlu bir adım attı.

Buna göre isteyen aday kurumdan randevu alarak soru kitapçığını inceleyebilecek.

E.Özlem Karataş'ın haberi:
 
Her yıl sınava giren aday sayısının giderek artması ÖSYM'nin soru havuzunu gözden geçirmesine sebep oldu. Yılda birçok sınav yapan ÖSYM bu kapsamda soru havuzunda soruların tükenmesini ve bu tükenmenin sebep olacağı zor soruların ortaya çıkmasını engellemek için bu yıl soruların hepsini yayınlamama kararı aldı. Karar doğrultusunda YGS sonrası soruların sadece yüzde 20'si açıklandı.

ÖĞRENCİLERİN LEHİNE

ÖSYM'nin, bu uygulaması öğrenciler ve eğitimciler tarafından yanlış soruların tespit edilememesi yönüyle tepki çekti. Ancak soruların hepsinin yayınlanmaması soru havuzunu rahatlatacağından ve zor soru olasılığının azalacağından aslında öğrencilerin lehine olacak. Ancak gelen tepkiler üzerine kimseyi mağdur etmek istemeyen ÖSYM, soru kitapçığını illaki görmek isteyen adaylar için açık kapı bıraktı.

ÖSYM'YE BAŞVURULACAK

Bu çerçevede kitapçığı görmek isteyen adaylar ÖSYM'ye başvuracak. ÖSYM, başvuran adayın talebini değerlendirerek kabulü halinde belli bir güne randevu verecek. Belirlenen günde aday kuruma gelerek soru kitapçığını görebilecek.

Havuz oluşturulacak

ÖSYM Başkanı Ali Demir sınavdan önce yaptığı açıklamada soruların açıklanmaması ile ilgili 'Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Bilhassa sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bir takım değişikliklerle yine kullanımını amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda yalnızca bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday iştirak edeceği için yönetim heyeti soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı' bilgisini vermişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.