Kitap Okumak Depresyona İyi Geliyor mu?

Kitap Okumak Depresyona İyi Geliyor mu?

Uzman Psikolog Gamze Eser günümüzün sık rastlanan durumu depresyon için en etkin ve basit yollarından birinin kitap okumak olduğunu belirtti.

Psikolog Gamze Eser; "Çocuklarımıza okuma alışkanlığını aşılamak oldukça önemli. Günümüz teknolojisinin tüm imkanlarından yararlanarak bilgiye hızlı erişim de mümkün. Ancak bu durum sadece yetişkinleri değil çocuklarımızı da kitap okumaktan uzaklaştırmakta. Bütün uzmanların tartışmasız dile getirdiği - çocuklar bizim söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı rol model alır - gerçeği göz önünde bulundurularak okuma alışkanlığı küçük yaşlarda aile ortamında kazandırılmalıdır." dedi.

DEPRESYONA KİTAP OKUMAK İYİ GELİYOR

''Okuyan bireylerin depresyona girme yüzdeleri çok daha düşüktür'' diyen Gamze Eser; "Sıklıkla tatil ile kitap okuma arasında zamanlama bağlantısı kurulmaktadır, halbuki okumak gün içinde yoğunluğunuz sırasında beyninizi rahatlatmak için kısa molalar halinde yapılması gereken bir önemli eylemdir. Çocukluk döneminde kazanılan okuma alışkanlığı bireyin ergenlik dönemini daha rahat, bilinçli geçirmesine ve kendiyle barışık bir yetişkin olmasına yardımcı olacaktır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Canlı Haber,kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.