Kitap aşığı muhtar, gözyaşlarıyla kütüphane açtı

Kitap aşığı muhtar, gözyaşlarıyla kütüphane açtı

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Aralık Köyü Muhtarı Şenol Taban, kitaplara olan aşkından dolayı köyüne yaptıkları kütüphaneyi gözyaşlarıyla açtı.

Aralık Köyü'nde Acarlar Kültür Merkezi ve Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin açılmasındaki nedenin kendisinin kitap aşkı olduğunu belirten Muhtar Taban, "Benim kitapla olan ilişkimden kaynaklı bir proje, ben halen aydınlanmanın, bilinçlenmenin ve toplumsal kalkınmayı, toplumsal değerleri, toplumsal ahlakı onaracak, iyileştirecek ve geliştirecek şeyin kitap olduğuna inananlardanım. Hala kitabın değeri bitmemiştir ve bitmeyeceğine inanıyorum." dedi. 

Kütüphanelerinde 3 bin civarında kitap olduğunu belirten Aralık Köyü Muhtarı, kısa vadede hedefinin 10 bin kitaba ulaşmak olduğunu açıkladı. Şiddet ve pornografi hariç her tür kitap olduğunu belirten Şenol Taban, bu tarz kitabı kütüphanede istemediğini ifade etti.

Muhtar Taban, ellerinde Türk ve Dünya klasiklerinin henüz eksik olduğunu ayrıca kişisel gelişim kitaplarının de eksik olduğunu kaydetti.

Öğretmenler Günü'nde bu açılışın yapılmasından da bahseden köy muhtarı, şunları kaydetti: "Öğretmeyi insan olarak öğretmen yapıyor. Malzeme olarak da kitap yapıyor. İkisinin bir araya getirmeyi düşündük. Yaz sezonunda bu açılış pek uygun olmazdı." 

Gözyaşları arasında açılış konuşması yapan Aralık Köyü Muhtarı Şenol Taban, sözlerini şöyle tamamladı: "Asla kendi aşkınız, hülyanız ve kitapla olan ilişkiniz dışında bizi geliştirecek değiştirecek hiçbir malzeme yoktur." 

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.