Kışlada namaz yasağına askerler itiraz etti

Kışlada namaz yasağına askerler itiraz etti

Kosova'da kışlalarda namaz kılınmasını yasaklaması, Müslüman ordu mensupları tarafından haksızlık olarak nitelendirildi.

Kosova'da kışlalarda namaz kılınmasını yasaklaması, Müslüman ordu mensupları tarafından haksızlık olarak nitelendirildi.
 
Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin güvenlik konuları uzmanı Avni İslami, karar sonrası yaptığı açıklamalarda, Müslüman olan ordu mensuplarını mağdur eden bu kararın haksızlığa neden olduğunu belirtti.
 
KGK’da görevli Müslüman asker ve subaylarının dini inanç haklarının ihlal edildiğini ifade eden İslami, “Dini inanç hakkı Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış ve NATO’ya üye ülkelerde dini inanç hakları garanti edilmiş haklardır. Bu ülkelerin ordularında ibadetlerin yerine getirilmesi serbesttir” dedi.
 
Kosova Silahlı Kuvvetleri’nde namaz kılınmasının yasaklanmasıyla güvenlik sorunlarının çözülemeyeceğine dikkat çeken İslami, “Kamu enstitülerinde çalışanların dini ibadetlerini yerine getirebilmeleri için şartlar oluşturulmalıdır. Namazın kılınmasını yasaklayan KGK yetkilileri, amacını aşan acemi bir emir getirmişlerdir. Bu yasak ile asker ve subayların temel insan hakları ihlal edilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Agim Çeku ise, tepkilerin ardından bu yasak emrinin geçici olduğunu bildirdi.
 
Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.