Kısa sûreleri bile bilmiyordu, bir yılda hafız oldu

Kısa sûreleri bile bilmiyordu, bir yılda hafız oldu

Diyarbakır’da bir Berat Kandili akşamı gittiği camide hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetinden etkilenen Berat Balık, bir yılda hafız oldu.

Ömer faruk orhan, Emrah Genç'in haberi:

Liseyi bitirene kadar namaz sûrelerini dahi bilmeyen 22 yaşındaki Berat, programlı çalıştığını söylüyor. Zeytinburnu Hacı Mustafa Ekşi Kur’an Kursu’nda eğitim alan genç hafız, ailesine hafız olmaya karar verdiğini söylediğinde en çok annesi sevinmiş. 7 ayda hafız olan Muaz Doğangül ise İzmir’de imam hatip lisesinde 2 yıl okul birincisi olduktan sonra hafızlık yapmaya karar vermiş. Liseye açıktan devam eden Doğangül, üniversitede de eğitimine devam etmek istediğini aktarıyor.

Hacı Mustafa Ekşi Kur’an Kursu yöneticisi Cemil Toker, Ekim 2012’de açılan kursun bu yıl 8 hafız mezun edeceğini belirtiyor. Toker, kapasitesi 24 kişi olan kursta hafızlık eğitiminin ücretsiz verildiğini kaydediyor. Başarılı öğrencilere ay sonunda harçlık verildiğini anlatan Toker, haziran ayında hafızlık için yeni 10-15 öğrenci alacakları bilgisini veriyor. “Hafızlık zor ama tatlı bir iş.” diyen Toker, bir hadisi örnek vererek şöyle konuşuyor: “Allah’ın insanlarda ehli vardır diyor Efendimiz. Sahabe soruyor, ‘Ya Resulallah kimdir bu Allah’ın ehli?’ Kur’an ehli Allah ehlidir diyor. Yani bir ebeveynin çocuklarına başkalarından özel muamele yaptığı gibi Allah’ın hafızlarına özel muamele yapacağının ifadesidir. Kur’an’ı ezberleyip hayatında tatbik edenlere Allah cennet vaat ediyor.” Hacı Mustafa Ekşi Kur’an Kursu, bu yıl mezun olan hafızlar için 30 Mayıs’ta Zeytinburnu Yenidoğan Camii’nde merasim düzenleyecek.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.