Kış lastiği için 1 Aralık'ı beklemeyin

Kış lastiği için 1 Aralık'ı beklemeyin

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kış lastiklerini taktırmaları konusunda sürücüleri uyardı.

TŞOF Başkanı Apaydın, "Kış yüzünü göstermeye başladı. Sürücüler kış lastiklerini takmak için 1 Aralık'ı beklemesin" dedi
 
Apaydın, yazılı açıklamasında, ilgili yönetmelik kapsamında şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin, 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği kullanma zorunluluğunu hatırlattı. Kış mevsiminin yaklaştığını belirten Apaydın, can ve mal güvenliği açısından sürücülerin 1 Aralık'ı beklemeden araçlarına kış lastiği taktırmaları uyarısında bulundu. 
 
Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususların ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak belirlendiğini Apaydın, şunları kaydetti: 
 
"Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında da bu hususlar dikkate alınacak. Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacaktır. Kamyon, TIR, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur." 
 
Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmadığına dikkati çeken Apaydın, özel araçların da en az ticari araçlar kadar dikkatli olması ve kış önlemlerini alması gerektiğini belirtti. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.