Kırsal Kesimde Yaşayan Gençlere Yönelik Kurs

Kırsal Kesimde Yaşayan Gençlere Yönelik Kurs

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde, kırsal kesimden şehirlere göç başta olma üzere farklı sosyo kültürel nedenlerle birlikte tarım ve hayvancılıkla uğraşan nüfusun giderek yaşlandığını bildirdi.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı kırsal kesimde yaşayan gençlerin farklı sektörlerde iş arayışında bulunduğunu bildirdiği açıklamasında, "Tarımsal üretimde kalifiye işgücü, verim ve kaliteye etki eden en önemli faktördür. Bu nedenle özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde halk arasında çoban olarak adlandırılan sürü yönetimi elemanlarına bilgi ve tecrübesine bağlı olarak benzer işlere göre yüksek düzeyde ücret ödenmektedir. Bu halde bile ülkemizde yeterli sayıda kalifiye sürü yönetimi elemanı bulunmamaktadır. Sürü yönetimi elemanı bulmakta yaşanan sıkıntılar meralarımızın etkin kullanılmamasına dolayısı ile ekonomik kayba neden olmaktadır" ifadelerine yer verdi.

KIRSAL KESİMDE YAŞAYAN GENÇLERE YÖNELİK

Dallı, Kırsal kesimde yaşayan gençlerin çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirilerek tarım sektöründe istihdam edilmesini sağlamak amacıyla Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞ-KUR), Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliği protokolü kapsamında ve Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi ve Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi'nin Antalya'da Manavgat ilçesinde başlayacağını bildirdi.

ON İLÇEDE 13 KURS

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Antalya'nın 10 ilçesinde 13 kurs düzenleneceğini ifade eden Dallı açıklamasında şunları kaydetti:

"Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik ilçelerinde düzenlenecek Sürü Yönetimi Eğitimlerine 354 kursiyer katılacak olup kursiyerler 120 saatlik eğitim alacaktır. Eğitimler ile ilgili uygulamalar ilçede ya da çevrede bulunan bir koyunculuk işletmesinde yapılacaktır. Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında planlanmış kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü onaylı modüler eğitim programları kullanılacaktır. Her iki proje kapsamında düzenlenen eğitimlerde her yıl belirlenen miktarda her bir fiili kurs günü için kursiyer zaruri ödemesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği ödenmesi gereken sigorta pirimi, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri İŞ-Kur tarafından karşılanacaktır.

Kurs sonunda yapılacak değerlendirmede Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin başarının değerlendirilmesi ile ilgili maddeye istinaden yapılacak olup kurs sonunda sınav yapılacaktır. Sınav sonunda başarılı olan kursiyerlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından Kurs Bitirme Belgesi."

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.