Kırmızı etteki tavan fiyat uygulamasından üretici de umutlu

Kırmızı etteki tavan fiyat uygulamasından üretici de umutlu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının et fiyatlarında tavan fiyat belirlemesi, hayvancılıkta söz sahibi iller arasında yer alan Sivas'ta memnuniyetle karşılandı.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırmızı ette tavan fiyata geçilmesinin özellikle tüketici için çok iyi bir çalışma olduğunu ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i bu anlamda kutladığını belirten Hastaoğlu, "Bakanımız göreve başladıktan sonra yaptığı ilk çalışma çok güzel oldu. Tarafların tamamını yani üretici ve satıcıyı bir araya getirip aynı masada anlaşma sağlaması çok güzel bir uygulama oldu. İnşallah devamı gelir ve sektörün diğer aktörleriyle beraber katılım sağlarsa daha iyi olur" dedi.

"Uygulamayı destekliyoruz"

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Yıldırım da kamuoyunda uzun süredir kırmızı etin fiyatının yüksekliği hususunda spekülasyon olduğuna işaret etti.

Kırmızı ete tavan fiyat uygulaması getirilmesini olumlu bir karar olarak değerlendiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bakanımız Faruk Çelik, sektör temsilcileriyle değişik toplantılar yaparak bir tavan fiyat uygulaması yaptı. Yağlı kesim etin fiyatı 21,8 lira, yağsız kesim 23,3 lira olarak açıklandı. Biz üreticiler birliği olarak ithal etin gelmesini kesinlikle istemiyoruz. Üretici olarak ithal et geldiği zaman daha büyük zararlar edeceğiz. Biz karımızdan biraz feragat edeceğiz. Üretici olarak zarar etmeden, üretimimize devam edeceğiz. Tüketici de 34 liranın üzerinde kuşbaşı almasın. Arz talep dengesini sağlayalım. Bu fiyatların istikrara ulaşması için de bu fiyatlarda hayvan kestirmeye devam edeceğiz. Tavan fiyat uygulamasını üreticiler olarak destekliyoruz. Sivas'taki satıcı arkadaşlarımız kasap market reyonlarında şu anda tavan fiyat zaten uygulanıyor. Biz il olarak her hangi bir problemimiz yoktur."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.