Kirli hesap

Kirli hesap

Hem koalisyonda hem de parti içinde ağır yara alan Netanyahu, öfkesini Filistinlilerden çıkarıyor.

İsrail Başbakanı, vatandaşlarına saldırı düzenleyen Filistinlilerin evlerinin yıkılması talimatını verdi. İsrailli siyatçiler de isyanda: Netanyahu'nun amacı oy toplamak.
 
Mescid-i Aksa provokasyonu, yüzlerce gözaltı ve binlerce Yahudi yerleşimi ile Filistin halkının hayatını karartmaya çalışan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, iç siyasette kaybettiği oranda şiddetin de dozunu artırıyor. Taş atan Fililistinlilere 20 yıla kadar hapis cezası verilmesi kararı alan ve 'tehdit oluşturan kişileri vatandaşlıktan çıkarmakla' tehdit eden Netanyahu hedef büyüttü. Güvenlik toplantısının ardından bir açıklamada bulunan Netanyahu, sahadaki asker ve polis sayısının arttırılmasının yanı sıra, 'İsraillilere saldırı düzenleyen' kişilerin evlerinin yıkılması talimatını verdi.
 
BIÇAKLI SALDIRILARA GÖZALTI
 
Önceki gün Batı Şeria'daki 'Alon Shvut' Yahudi yerleşim biriminde bir bıçaklanan İsrailli bir kadın hayatını kaybetti. Tel Aviv'de de Filistinli bir kişi tarafından bıçaklandığı iddia edilen Almog Shilony (20) yaşamını yitirdi. İsrail askerleri, saldırıların ardından 10 Filistinli'yi gözaltına aldı.
 
NETANYAHU NUMARA YAPIYOR
 
Öte yandan İsrail'de 2017'de yapılması planlanan seçimlerin erkene alınması ihtimali konuşuluyor. Koalisyon içindeki kavgalar ve Likud Partisi'ndeki çatışmalar dikkate alındığında 6 aylık bir süre zarfında erken seçime gidilebileceği ifade ediliyor. İsrail Parlamentosu Merkez Komite Başkanı Danny Danon'a göre, Netanyahu'nun sağcı görüşe yakın tavır ve açıklamalarının nedeni oy toplamak. İsrail Başbakanı bu nedenle de "numara yapıyor."
 
Mülteci kampında Filistinli'ye kurşun
 
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da açtığı ateşte, 1 Filistinlinin öldüğü, 2 öğrencinin yaralandığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampı'nda İsrail askerleriyle Filistinli gençlerle arasında gerginlik yaşandı. Olayda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli İmad el-Cevabire (21) yaralandı. El-Mizan Hastanesi'ne kaldırılan Filistinli genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Nablus kentinde de Filistinli öğrenciler ile İsrail askerleri arasından çıkan arbedede, 2 öğrencinin yaralandığı belirtildi.
 
5 ayda bin 300 kişi tutuklandı
 
Mescid-i Aksa'nın İsrail askerleri tarafından 30 Ekim'de bir günlüğüne kapatılmasının ardından tansiyonun yükseldiği Kudüs'te Filistinlilere yönelik tutuklamalar arttı. Filistin Esirler Cemiyeti, kasım ayından beri 100, Muhammed Ebu Hudayr'ın Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak öldürüldüğü hazirandan bu yana ise bin 300 Filistinli'nin İsrail güçleri tarafından tutuklandığını belirtti.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.