Kırklareli'nde Bediüzzaman Mevlidi-FOTO

Kırklareli'nde Bediüzzaman Mevlidi-FOTO

Kırklareli'nde tertiplenen “Bediüzzaman Mevlidi" yapıldı

Ömer Çelebi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi’nin 52. vefat yıldönümü münasebetiyle Kırklareli'nde düzenlenen “Bediüzzaman Mevlidi” yapıldı.

Öğle namazında Kırklareli Merkez Hızırbey Camisi'nde tertiplenen programa Kırklarelililer büyük ilgi gösterdi. Cami avlusunda oluşturulan standartlarda çeşitli ikramlar ile Risale-Nur eserleri ücretsiz takdim edildi.

Program; Dünya Kur’an okuma birincisi Hafız Mehmet Bilir Hocaefendi’nin Kur’an tilavetiyle başladı ve Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Programda Merkez Hızırbey Camisi eski vaizi Abdulhamid Oruç Hocaefendi de Bediüzzaman konulu bir vaaz verdi. Müceddit kelimesinin yeniden yapmak, aynı şeyi tamir etmek, bidatları kaldırmak, sünnetleri diriltmek manasına geldiğini söyleyen Oruç, “Mesela Celaleddin Süyutî, İmam-ı Rabbani, Abdulkadir-i Geylani, Mevlâna Celâleddin-i Rûmî, Mevlânâ Halid-i Bağdadî gibi alimler gelmiş ve kendi asırlarına damgalarını vurmuş ve insanları tereddütlerden kurtarmaya çalışmışlardır. İşte asrımızda da  meydana gelen hadiselerden, ortaya konan eserlerden, bu eserleri elliden fazla lisana çevirmesinden, dünyanın her tarafındaki imam ehlinin imanını ihya etmesinden ve yüzbinlerce yerde derslerin okunmasından ve milyonlarca gencin irşad olmasından, melek gibi tertemiz ahlaka sahip olmasından hareketle görüyoruz ki bu asra da damgasını vuran imzasını atan en büyük alimlerden birisi belki de en birincisi Bediüzzaman Said Nursi’dir” dedi.

Daha sonra program dershâne- i nuriyede yapılan ikram ve dualardan sonra sona erdi.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri