Kırklareli'nde Bediüzzaman Mevlidi düzenlendi

Kırklareli'nde Bediüzzaman Mevlidi düzenlendi

Ruba Vakfı tarafından Kırklareli Hızırbey Camii’nde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin vefatının 54. Yılı münasebeti ile mevlid programı icra edildi.

Ruba Vakfı tarafından Kırklareli Hızırbey Camii’nde  Bediüzzaman Said  Nursi Hazretleri’nin vefatının 54. Yılı münasebeti ile mevlid programı icra edildi.  

Kur’an-ı Kerim kıraatı ile başlayan program mevlid-i şerif ve ilahiler ile devam etti.

Araştırmacı-Yazar Abdülhamid Oruç Hoca’nın konuşmacı olarak katıldığı programda ‘’Müceddid’lik’’ konusu anlatıldı. ‘’Her yüz senede bir müceddid gelir’’ hadis-i şerifine istinaden Bediüzzaman Hazretleri’ninde Müceddid olduğu ve küfr-ü mutlaka ve dinsiz felsefeye karşı  yazdığı Kur’an Tefsiri Risale-i Nur Külliyatı ile galip geldiği anlatıldı. Ayrıca İttihad- İslam vurgusu ve Üstad’ın İttihad-ı İslam hakkındaki görüşleri de şu şekilde paylaşıldı.

‘’İttihad-ı  Muhammedi’nin(s.a.v) tarifi budur ki;

Şarktan,garba, cenuptan şimale uzana bir silsile-i nurani ile merbut  bir dairedir.

Dahil olanlar da bu zamanda üçyüz milyondan(şimdi 1.5 milyar) ziyadedir. Bu ittihadın cihetü-l vahdeti ve irtibatı tevhid-i ilahidir. Peyman ve yemini, imandır. Müntesipleri, Kalu Bela’dan dahil olan umum müminlerdir. Defter-i esmaları da,  Levh-i Mahfuz’dur. Bu ittihadın naşir-i efkarı  umum kütüb-ü İslamiyedir. Günlük gazeteleri de i’la-yı kelimetullahı hedef-i maksat eden umum dini gazetelerdir. Kulüp ve encümenleri, cami ve mescidlerdir ve dini medreseler ve zikirhanelerdir.Merkezi de Haremeyn-i Şerifeyn’dir. Böyle cemiyetin reisi, Fahr-i Alem’dir (s.a.v)’’

Ruba Vakfı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum