Kırım'da inşa edilen köprünün maliyetinde rekor artış

Kırım'da inşa edilen köprünün maliyetinde rekor artış

Kırım'da Rus işgalinden sonra Kerçesnki Körfezi’nde inşa edilen köprünün maliyeti altı kat arttı

Kırım’da Kerçesnki Körfezi’nde inşa edilmesi öngörülen köprünün maliyetinin ilk değerlendirmelerle kıyaslandığı zaman altı misli arttığı ve rekor bir düzeye ulaştığı öne sürüldü.

2018 yılında tamamlanması planlanan köprü Kuban ile Kırım yarımadasını birleştirecek. Köprünün maliyetinin 283.2 ila 376.5 milyar ruble arasında olması bekleniyor. Köprüden araçların yanı sıra trenlerin de geçebileceği ifade ediliyor.

Rus gazetesi “Novıye izvestiya”da yer alan habere göre Rusya Ulaştırma Bakanlığı dün köprü projesini masaya yatırdı. Görüşmelerin tamamlanmasından sonra projenin bakanlar kurulunun onayına sunulması bekleniyor. “Avtodor” devlet teşkilatı başkanı Sergey Kelbah’ın sözlerine göre bütçeden köprünün inşaatı için toplam 200 milyar ruble destek sağlanabilecek. 83 milyar rublenin ise çeşitli sektörlerin katılması ile elde edilmesi öngörülüyor.
Krım’ın işgalinden önce Ukrayna ile Pekin yönetimi arasında yapılan görüşmelere göre Çin şirketlerinin projeye yatırım yapması düşünülüyordu. Moskova yönetimi Çin şirketleri ile tekrar masaya oturmanın ve anlaşma sağlamanın yollarını arıyor.
Uzmanlar Mart ayında düzenlenen toplantıda Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov’un köprü inşaatı için toplam 50 milyar rublenin yeterli olacağına dair hatırlatmada bulunarak rakamın 200 milyar rublenin üzerinde gösterilmesini projenin genişletilme çabası olarak yorumladı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.