Kırım'da camilerin elektrik ve suyu kesebilir

Kırım'da camilerin elektrik ve suyu kesebilir

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da camiler Rus mevzuatına göre hala tescillenemedi. Yasal sürenin dolmasıyla birlikte bu camilerin elektriğinin ve suyunun kesilebileceği belirtildi

Kırım'da bugüne kadar hiçbir Müslüman kuruluş Rusya Federasyonu mevzuatına göre tescil edilmedi.

Kırım Haber Ajansı'nda yer alana habere göre, Kırım Kültür Bakanlığı Din İşlerinden Sorumlu Bölüm Başkanı Aleksandr Selevko, ilgili durumu problem olarak nitelendirip bir an önce çözüme ulaşması gerektiğini söyledi.

İşbirlikçilerin düzenlediği "Kırım Tatarları ve Rusya: entegrasyon yolları" toplantısında konuşan Selevko, Müslüman kuruluşların Rusya mevuzatına uygun tescil olmaması durumunda Kırım yönetiminin camilerde elektrik, su ve gazı kesebileceğini belirtti.

Günümüzde Kırım'daki Müslüman kuruluşlarının bünyesinde yüzden fazla cami ve bina bulunuyor. Kırım'daki Müslüman kuruluşların Rusya kanunlarına göre Mart ayına kadar kayıt işlemlerini yapılmaması durumunda söz konusu cami ve binaların artık temel alt yapı hizmetlerinden faydalanamayacağı bildirildi.

Rusya'nın Kırım ilhakından sonra Kırım yönetimi tarafından yarımadanın camilerinde ve medreselerde arama yapıldı. Birçok Kırımlı Müslümana Rusya polisi ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından baskınlar düzenlendi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.