Kırım Tatar Meclisi iftarda bir araya geldi

Kırım Tatar Meclisi iftarda bir araya geldi

Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri Akmescit’te düzenlenen iftar bir araya geldi. İftar yemeğinde Meclis Başkan Yardımcısı Ceylan, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu adına bir konuşma yaptı

 

Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri ve Bölge Meclisleri temsilcileri dün Akmescit'te düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftar programında aktivistler, milli hareket üyeleri, milli basın mensupları, kültür kurumları görevlileri, sanatçılar, öğretmenler ve birçok kişi katıldı. 

Qırım Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre etkinlik, Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi öğrencilerinin ilahi söylemesiyle başladı. Misafirler öğrencilerle birlikte ilahi söyledi.

Misafirlerden biri, “Bugünkü iftar, halkımız için zor bir dönemde insanları daha fazla birleştirmek için düzenleniyor” dedi.

Kırım Tatar halkının liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Refat Çubarov adında konuşma yapan Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, “Bugün bizimle birlikte olmamalarına rağmen Ağustos ayında Ankara’da yapılacak Dünya Kırım Tatar Kongresi’nde mutlaka görüşeceğime inanıyorum” diye kaydetti.

Ayrıca etkinlikte düzenlenen küçük konser programı çerçevesinde Kırım ve Ukrayna Onur Sanatçısı, Kırım Tatar Akademik Müzik ve Drama Tiyatrosu sanatçısı ve oyuncusu Seytabla Memetov şahneye çıktı.

Dua okunması ardından etkinliğe katılan misafirlere farklı yemekler ikram edildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi, her yıl Ramazan ayında Müslümanlar için iftarlar düzenliyor.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.