Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi

Kırıkkale'de Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi

KIRIKKALE'de Valilik, Müftülük ve Belediye Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bizler Müslüman bir toplumda, ülkede, ailede doğduk ve yaşıyoruz.

Doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, helali, haramı, günahı, sevabı öğrenebileceğimiz bir toplumdayız dedi. Kutlu Doğum Haftası programı İstiklal Marşı'nın ardından Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi hafız Adem Kemaneci'nin Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek de Hazreti Peygamber'in doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu vurguladı. Sevgili Peygamberin alemlere rahmet olarak ve kıyamete kadar örnek olarak gönderildiğini dile getiren Gerek, şunları söyledi Peygamberimiz de 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim' diye buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki hayatımızın en büyük rehberi hiç şüphesiz ki sevgili Peygamberimizdir. 1444 yıl önce insanlığın, yaratanını, ona karşı kulluğu, mahlukata karşı sevgiyi, saygıyı ve merhameti unuttuğu hatta her türlü şiddetin, kötülüğün, haksızlığın, yalanın, iftiranın, riyanın yapıldığı insanlık şeref ve haysiyetinin onur ve itibarının hiçe sayıldığı, cehalet ve zulmün kol gezdiği bir dönemde sevgili Peygamberimizin doğumu, örnek hayatı ve öğretileri insanlığa doğru inancı, kulluğu ve güzel ahlaki, sevgiyi, saygıyı, merhameti ve şefkati öğretmiştir. Bu anlayışla sevgi, saygı ve merhamet toplumu oluşturmuştur. Sevgiyi, saygıyı, şefkati, merhameti tanımaya ve hakim kılmaya her zamankinden daha çok muhtaç duyulduğuna işaret eden Gerek, bugün birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın özelde ise Müslüman toplumların karşılaştığı sorunların çözülmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Gerek, bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak şeyin Kur-an'ı Kerim'de övülen sevgili Peygamberin çağlar üstü örnekliğini ve sözlerini esas alarak öze dönmek olduğunu kaydetti. 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Müslüman bir toplumda, ülkede, ailede doğduklarını ve yaşadıklarını belirterek, Doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, helali, haramı, günahı, sevabı öğrenebileceğimiz bir toplumdayız. Bu konudaki en önemli rehberimiz Kur-an'ı Kerim ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin, hayatı, sözleridir. Bizler bu manada büyük bir nimete sahibiz diye konuştu. Program, gül dağıtımı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından ilahi dinletisi, semah gösterisi ve etli pilav ikramı ile son buldu.

haberler.com 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.