Kınık: 15 Temmuz bir beşeri afetti

Kınık: 15 Temmuz bir beşeri afetti

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "15 Temmuz bir beşeri afettir. Bu beşeri afetlere bir daha yakalanmamak için daha dayanıklı olmak için birtakım projeler geliştirdik." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "15 Temmuz bir beşeri afettir. Bu beşeri afetlere bir daha yakalanmamak için daha dayanıklı olmak için birtakım projeler geliştirdik. Bunların en önemlisi Türkiye çapında iki milyon Kızılay gönüllüsü oluşturmak" dedi.

Kınık, Kızılay Haftası nedeniyle Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Merhamet" konulu konferansa katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kınık, kurumun savaş dönemlerinde cephe gerisinde hizmetler vererek insanların yardımına koştuğunu, bugün de durumun aynı olduğunu söyledi.
Yardım ve merhamet arasında ilişki bulunduğuna ve Osmanlı'nın ihtiyacı olan ülkelere yaptığı yardımlara işaret eden Kınık, Kızılayın yardımlarını dünyanın her köşesine ulaştırdığına dikkati çekti.

Somali'ye iki sefer 11 bin tonluk gemi gönderdiklerini vurgulayan Kınık, şöyle konuştu:

"Gazze'ye iki gemi gönderdik. Bu yıl içerisinde Yemen'in Aden Limanı'na 7 bin 500 tonluk gıda gemisi gönderdik. Gazze'ye üçüncü gemiyi göndermek için hazırlıklarımız devam ediyor. Bir taraftan ülkemizde terörden mağdur olmuş vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz, bir taraftan Suriye içinde savaşın başladığı günden beri Suriyeli vatandaşlara 28 bin tır yardım gönderdik. Suriye'de zor şartlarda yaşayan 6,5 milyon Suriyeli kardeşlerimizi desteklemezsek onlar ya oralarda ölecekler ya da bizim kapımıza dayanacaklar. Her gün ortalama 20 tır insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Musul'da iki mülteci kampında yaklaşık 30 bin insana bakıyoruz. Bu sayı 100 bine doğru tırmanıyor. Dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa Türk Kızılayı oradadır."

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görevde olduklarını da anımsatan Kınık, "15 Temmuz bir beşeri afettir. Bu beşeri afetlere bir daha yakalanmamak için daha dayanıklı olmak için birtakım projeler geliştirdik. Bunların en önemlisi Türkiye çapında iki milyon Kızılay gönüllüsü oluşturmak. Gönüllülerimizi ilk yardım, dayanışma, yardımlaşma konusunda eğiteceğiz ki meydanı boş bulamayacaklar. Bundan sonra inşallah daha güçlü bir milli organizasyonla güçlü Kızılay ile bu tür beşeri afetleri risklerini ortadan kaldırmak için çalışacağız." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.