Kimyasal saldırının yıl dönümünde ölümü solumak

Kimyasal saldırının yıl dönümünde ölümü solumak

Suriyeli aktivistler, Esed rejiminin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde düzenlediği kimyasal saldırının yıl dönümü dolayısıyla "Ölümü solumak" adlı bir kampanya başlattı.

AA'ya konuşan kampanyanın organizatörlerinden Suzan Ahmed, başlattıkları girişimle, "Esed rejiminin yargılanması için dünya kamuoyunu hükümetlerine baskı yapmaya çağırdıklarını vurguladı.
 
"Suriyeli çocuklar her gün çeşitli silahlarla öldürülüyorken, Beşşar Esed bir gecede yüzlerce çocuğu katlediyorken, dünyanın sadece izlemesi ve sessiz kalması kabul edilemez" diyen Suzan, öldürülmekten kurtulan diğer çocukların ise ailelerini kaybetmenin kabusuyla yaşamaya çalıştığını kaydetti.
 
Suriyelilere empati yapın
 
Suzan, "Çocuklarınızı yatağına yatırdığınızda, çocuğunun bir daha uyanıp uyanamayacağından endişe eden Suriyeli aileleri hatırlayın" ifadelerini kullandı.
 
Çalışmalarının Suriye içinden ve dışından yürütüldüğü kampanyanın sosyal medya ayağının da bulunduğunu dile getiren Suzan, kimyasal saldırının yıl dönümü perşembe günü 'hashtag'lerin sayısının çok fazla artacağını, katliamla ilgili 7 dilde bilgilendirme mesajları yayınlanacağını ve suçluların yargılanması için imza toplanacağını belirtti.
 
Kampanyanın faaliyetleri kapsamında perşembe günü Fransa, İtalya, Belçika, İspanya, İngiltere, ABD, Hollanda ve Polonya gibi dünyanın birçok ülkesinde gösteriler düzenleneceğini ifade eden Suzan, Ürdün ve Filistin'deki Suriye Büyükelçiliklerinin önünde de eylemler yapılacağını kaydetti.
 
Katliamın Lübnan ve İstanbul'da da anılacağını belirten Suzan, Suriye içinde yapılacak etkinlikler çerçevesinde Şam'ın Zemelka bölgesinde bilgilendirme semineri yapılacağını, başkent Şam'ın kırsalında, Halep ve İdlib'te gösteriler düzenleneceğini ifade etti.
 
Saldırılar sürüyor
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejim güçlerinin gece saatlerinde muhaliflerin kontrolündeki Der'a'nın Atman beldesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişinin atılan gazlardan etkilendiğini duyurmuştu.
 
Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesinde 21 Ağustos'ta rejim güçleri tarafından düzenlenen kimyasal silah saldırısında 426'sı çocuk binlerce sivil hayatını kaybetmiş, binlercesi de yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.