Kimyasal içermeyen yüzey temizleyici yaptı

Kimyasal içermeyen yüzey temizleyici yaptı

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer, kimyasal içermeyen yüzey temizleyici üretti.

Hazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerde kullanılan kimyasal maddeleri azaltmayı, olası kimyasal kazaları da minimuma indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu amaçla çalışma başlattıklarını belirten Hazer, geliştirilen formülüzasyonla içildiğinde bile sağlığa zarar vermeyen tablet yüzey temizleyici ürettiklerini ifade etti.

Hazer, temizleyiciyi, bitkisel ve doğal bir üründen yaptıklarını vurgulayarak, "Yanlışlıkla içilmesi durumunda dahi sakıncası bulunmuyor. Bu özelliği ile hem evdeki çocuklar kaza riskinden kurtuluyor hem de kaliteli temizlik elde ediliyor" dedi.
Üründen iyi performans alındığını savunan Hazer, ürünle ilgili Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğunu, bu konuda TÜBİTAK'ın da destek verdiğini dile getirdi.

Fıskiye şişesinde su ilave edilerek kullanılan tabletin, deterjan ve yüzey aktif madde içermediğini ifade eden Hazer, ucuza üretildiği için ekonomik olduğunu, üretim ve satışla ilgili yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.