Kimsesizler Evi Hizmete Giriyor

Kimsesizler Evi Hizmete Giriyor

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mart ayında hizmete açılacak olan ‘Kimsesizler Evi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Sakarya Mahallesi’nde 170 metrekare alan üzerine toplam 900 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen tesis, Bursa’nın ilk ‘Kimsesizler Evi’ olacak. 4 kattan oluşan Kimsesizler Evi'nin zemin katında ve asma katında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışma ofisleri yer alacak. Binanın bodrum katında teknik birimler, 1-2 ve 3'üncü katlarında yatakhane, 4'üncü katında ise yemekhane olacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kısa süre içerisinde hizmete açılacak olan ‘Kimsesizler Evi’nde açılış öncesi incelemelerde bulundu. Dündar, “Osmangazi Kaymakamlığı ile birlikte başlattığımız Kimsesizler Evi projemizde de sona yaklaştık. Bu projede Kaymakamlığa ait olan arazinin üzerinde inşa ettiğimiz Kimsesizler Evi’nde sona geldik. Kimsesiz vatandaşlarımız son derece şekilde inşa edilen bu tesiste hem konaklama hem de gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Şuan tesiste sona geldik. Mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Yaşlılardan çocuklara, kadınlardan engellilere kadar herkesin hayatını güzelleştirecek projeler ürettiklerini belirten Dündar, insan odaklı çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi. 

Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın da, ‘Kimsesizler Evi’nin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu belirterek, “Kentimize, ilçemize ve de mahallemize böylesi önemli bir hizmeti kazandırdıkları için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a mahallem ve kendim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.