Kimsesiz Suriyeliler vatanlarının karşısında defnediliyor

Kimsesiz Suriyeliler vatanlarının karşısında defnediliyor

Kobani'deki çatışmalarda yaralanarak getirildikleri Türkiye'de hayatını kaybeden kimsesiz Suriyeliler, Suruç ilçesinde toprağa veriliyor.

Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalarda yaralanarak tedavi için getirildikleri Türkiye'de hayatını kaybeden kimsesiz Suriyeliler, Suruç ilçesinde toprağa veriliyor.
 
Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında özellikle son bir ayda yoğunlaşan çatışmalarda yaralanan Suriyeliler, yakınları ve Suriyeli sağlık ekiplerinin yardımıyla Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getiriliyor.
 
Güvenlik tedbirleri altında 112 Acil Servis ekipleri tarafında başta Suruç olmak üzere Şanlıurfa'daki diğer hastanelere kaldırılan yaralılar, tedavi altına alınıyor.
 
Bir yıldır zorunlu geçişlere açık olan sınır kapısından şuana kadar getirilen 3 bin yaralıdan yaklaşık bini, son bir ayda şiddetlenen çatışmaların ardından Türkiye'ye giriş yaptı.
 
Hastanelerdeki müdahaleye rağmen hayatını kaybeden bazı Suriyelilerin cenazesi yakınları olmadığı için belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşlar tarafından Kobani'nin hemen karşısındaki Suruç'ta defnediliyor.
 
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ekim ayından itibaren İçişleri Bakanlığı kararıyla cenazelerin karşılıklı olarak ülkeler arasında geçişine müsaade edildiğini söyledi.
 
Suriye'de hayatını kaybedenler arasında bazı Türk vatandaşlarının da bulunduğuna işaret eden Çiftçi, bu cenazelerin de yapılan tespitin ardından ailelere teslim edildiğini belirtti.
 
Sahipsiz cenazelerin ise otopsi işlemlerinin ardından ilçede defnedildiğini vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:
 
''Kamuoyunda yanlış bilinen bir durum var. Suriye'den yaralı getirildikten sonra hayatını kaybeden Türk vatandaşları ailesinin olduğu yerde gömülüyor. Suriye vatandaşı olup Türkiye'de tedavi edilirken yaşamını yitirenlerin bir kısmı ise Suruç'ta gömülüyor. Suruç'ta gömülenlerin yüzde 90'ı Suriye vatandaşı. Ülkesine götürülemeyen cenazeler, Kobani'ye en yakın nokta konumundaki Suruç'a defnediliyor.''
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.