Kimse Yok Mu'nun Suriye'ye 50 TIR'lık yardımı dualarla yola çıktı

Kimse Yok Mu'nun Suriye'ye 50 TIR'lık yardımı dualarla yola çıktı

Kimse Yok Mu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından topladığı yardımlar Kilis'e ulaşmak üzere 50 TIR'la yola çıktı. Kayseri’den de yardım malzemesi

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman ve yönetim kurulu üyeleri, Suriye için hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan 3 TIR'ı Kayseri’den uğurladı. Açıklama yapan Haskaraman, “AFAD tarafından başlatılan ve bir çok sivil toplum kuruluşunun desteklediği proje kapsamında 40 Kimse Yok Mu Şubesi'nden yola çıkan 50 TIR'lık insani yardım, 19 Şubat Çarşamba günü (yarın) Kilis üzerinden Suriyeli mültecilere ve Suriye'de oluşturulan çadır kente ulaşmış olacak. Aynı anda Erzurum, Afyonkarahisar, Konya, Kayseri, Sakarya, Gaziantep ve Bolu merkezlerinden savaş mağduru Suriyelilere umut olacak 50 TIR insani yardım malzemesi, 19 Şubat Çarşamba günü, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Kimse Yok Mu gönüllülerinin katılımı ile Öncüpınar Sınır Kapısı ve Suriye sınırı arasında oluşturulan tampon bölgedeki çadır kente ve Suriyeli mültecilere dualarla uğurlanacak. 300 ton un, 25 ton süt ve 200 ton kuru gıda, 3 bin kişilik hijyen paketi, giyim malzemesi, ayakkabı olmak üzere yaklaşık 4 milyon liralık 50 TIR yardım malzemesi, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.” dedi.

KİMSE YOK MU YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Suriyeli savaş mağdurlarının ilk günden itibaren yanında olan Kimse Yok Mu'nun, soğuk kış şartlarının ağırlaştığı ve açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardımlarını hız kesmeden ulaştırdığını ifade eden Abdurrahman Haskaraman, şöyle devam etti: "Savaştan birinci derecede etkilenen çocuk ve kadınlar başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşan Kimse Yok Mu, AFAD Başkanlığı'nda yürütülen ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası için yardım TIR'larını bölgeye göndermeye devam ediyor.

117 BİN SURİYELİYE YARDIM YAPILDI

Başta Hatay, Hatay-Yayladağı, Hatay-Reyhanlı, Gaziantep, Gaziantep-Nizip, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 117 bin Suriyeliye 50 milyon liranın üzerinde yardım ulaştırıldı. Suriyeli mültecilere yardımlarını her geçen gün artırarak devam eden Kimse Yok Mu, son yapılacak 50 TIR'lık yardımla birlikte toplam 300 TIR yardım malzemesini Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırmış olacak. 2012 Eylül ayından itibaren Kilis'te kurulan gezici aşevinde günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı da yapılıyor. 17 bin Suriyeliye 3 buçuk milyon TL nakdi yardım kampanyası ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortaklaşa proje yürüten Kimse Yok Mu Suriyelilerin her daim yanında."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.