Kimse Yok mu'dan, Filistinli'e 750 Bin Liralık Battaniye Yardımı

Kimse Yok mu'dan, Filistinli'e 750 Bin Liralık Battaniye Yardımı

Kimse Yok Mu Derneği, İsrail ablukası altında bulunan Filistin'e yardım elini uzattı. Kış ayları ile birlikte daha fazla yardıma ihtiyaç duyan binlerce Filistinliye Türkiye'den toplanan yardımlarla alınan 20 bin battaniye gönderildi.

Yardım malzemeleri İstanbul'da düzenlenen törenle Filistinlilere teslim edildi. Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri bu hafta içinde tamamlanması beklenen çalışmanın maliyetinin yaklaşık 750 bin olduğunu açıkladı.
 
Filistin'deki insanlara uzun zamandır sağlık, gıda ve diğer yardım malzemelerini ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, son olarak bölgeden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda battaniye ve giyim yardımı seferberliği başlattı. Hayırseverlerin yardımları ile 20 bin battaniye, bin çocuğun giyim ihtiyacını karşılayacak malzeme ve 2 bin paketlik gıda yardımı hazırlandı. Yardımların ilk 10 bin battaniye ve çocukların giyim malzemelerini içeren bölümü Gazze'de dağıtıldı. Geri kalan 10 bin battaniyelik bölüm ise bugün İstanbul'da Filistinli yetkilileri teslim edildi.
 
Bethlehem valisinin eşi Wafa Hemeıd, Sosyal Politikalar Komitesi Koordinatörü Najla Mıqdad ve iş kadını Laila Asfoura yardımları teslim aldı. Kimse Yok Mu Derneği Dış Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım'dan bilgi alan kadınlar duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda hızlı reaksiyon veren Kimse Yok Mu Derneği'nin Türkiye'deki çalışmalarını gördükten sonra derneğin Filistin'e pek çok yardımda bulunduğunu anladıklarını anlattı. Komite Üyesi Mıqdad "Beni en çok etkileyen konulardan biri de Kimse Yok Mu Derneği'nin çok çabuk reaksiyon vermesi oldu. Oradaki ihtiyaç ve sıkıntıları dernek yetkilileri gördüğünde ihtiyaçlar çok çabuk gideriliyor. Bu bizi çok sevindiriyor. Biz dernek yetkililerine kış mevsiminin geldiğini, insanların üşüdüklerini söyledik. Battaniyeyi söylemiştik. Biz daha buraya gelmeden yardımın Gazze'ye gönderildiğini öğrendik." dedi.
 
'750 BİN TL'Yİ BULAN YARDIMI FİLİSTİN'E ULAŞTIRDIK'
Filistin'den gelen yetkililere yardım çekini veren Kimse Yok Mu Derneği Dış Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım da Filistin'e yönelik yardım talebinin bölgedeki dernek görevlilerinden ulaştığını ve hemen harekete geçtiklerini hatırlattı. Toplanan yardımların ilk bölümü olan 10 bin battaniye ve bin kişilik giyecek yardımının ivedilikle bölgeye gönderildiğini söyleyen Yılmaz, "Şu anda yardımlarımız Gazze'de devam ediyor. Yardım talebi Cuma günü bize ulaştı. Biz de Pazartesi gününden itibaren yardımları dağıtmaya başladık. Kalan 10 bin battaniyeyi de Batı Şeria, El Halil, Bethlehem tarafına gönderelim istedik. Oradaki valilik temsilcileri de 10 bin battaniyeye teslim almak için geldiler. Toplam 700-750 bin TL'lik yardımı bu hafta içinde Filistin'e ulaştırmış olduk. Bundan dolayı da hamd ediyoruz. Bölgeye olan yardımlarımız bundan sonra da devam edecek." açıklamasında bulundu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.