Kimse Yok Mu'dan 79 Suriyeli aileye yardım

Kimse Yok Mu'dan 79 Suriyeli aileye yardım

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan 79 Suriyeli aileye gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Dernek yetkilileri hayırseverlerin bağışları ile toplanan battaniye ve gıda malzemelerini, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinin koordinasyonunda Suriyeli ailelere ulaştırdı. Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şube Müdürü Önder Çolak, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilere ilk günden bu yana çeşitli yardımlar yaptıklarını belirtti. Yardım faaliyetlerinin dönem dönem ihtiyaçları göz önünde bulundurarak yaptıklarını anlatan Çolak, kışın ortasında zor şartlarda günlerini geçiren Suriyeli misafirlere Elazığ’da farklı mahallelere yerleştirilen mevsimsel ihtiyaç olarak battaniye ile temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda kolileri götürdüklerini ifade etti.

Türk milletinin, her zaman mazlumun yanında olduğunu ifade eden Çolak, "Suriyeli kardeşlerimiz şu an sıkıntı içinde. Kışın bu soğuk gününde onları yalnız bırakmamak istedik. AFAD yetkililerinin yardımıyla Suriyeli 79 aileye yardımda bulunduk. Evleri tek tek ziyaret ederek yardımları ulaştırdık. Hem hal ve hatırlarını sorduk hem de yardımlarımızı bıraktık” dedi.

İhtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması için Elazığlı yardımseverlerden destek beklediklerini söyleyen Çolak, “Suriyeli mültecilere misafir gözüyle bakılması gerekiyor. Soğuk kış günlerinde bu ailelerin çocukların giyim, gıda ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Yoksulun, muhtaçların, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak ve onlara yardım etmek hem dinimizin bir emri, hem de kültürümüzün bir parçasıdır. Bu konuda hassasiyet gösteren insanlara biz ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bağış yapmak isteyen hayır sahipleri BAGİS yazıp 5777’ye mesaj gönderebilir veya derneğin 444 4 593 numaralı telefonundan ulaşabilir” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.