Kimse Yok mu’dan 100 bin Suriyeliye 50 milyon TL yardım

Kimse Yok mu’dan 100 bin Suriyeliye 50 milyon TL yardım

Türkiye’nin önde gelen yardım kuruluşlarından Kimse Yok mu Derneği 3 yılda 100 bin Suriyeli mülteciye 50 milyon TL’lik yardım ulaştırdı.

Derneğin başkanı İsmail Cingöz, yeni bir kampanyanın da müjdesini verdi. Türkiye’de ilk defa BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortaklaşa bir kampanya düzenlenecek. Bu kapsamda 17 bin Suriyeliye 3 buçuk milyon TL nakdi yardım yapılacak. Cingöz, Filistin ile ilgili de “Yardım yaptığımız ülkeler arasında ilk beşte yer alıyor.” dedi.

Kimse Yok mu Derneği’nin BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortak yürüttüğü kampanya ile ilgili de bilgi veren Kimse Yok mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, yardımların 2 ay süre ile 200 TL tutarındaki banka kartları şeklinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını dile getirdi. Cingöz, “UNHCR mültecilerin problemlerini yerinde tespit eden, eğitim, sağlık gibi alanlarda yanında olan bir kurum. Türkiye’de de bu yardım çalışmaları ile ilgili karar vermiş durumdalar. Bu çerçevede de dört aydır dernek yetkililerimiz BM yetkilileri ile görüşme halinde idi. Görüşmeler neticelendi ve bu karar üzerine Türkiye’de konteyner ve çadırda yaşamayan sağlık, eğitim gibi ihtiyaçları olan 17 bin Suriyeliye 3 buçuk milyonluk bir nakdi yardım gerçekleştireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. Cingöz ayrıca BM yetkililerinin fonlanmayı üstlendiğini saha çalışmalarının yani kişilerin belirlenmesi ve kartların bastırılmasını ise kendilerinin üstlendiğini kaydetti.

Derneğin Filistin’e yardım yapmadığı yönünde iddiaların basına yansıdığına da dikkat çeken İsmail Cingöz, bunların doğru olmadığını dile getirdi. Filistin’de şubeleri olduğunu aktaran İsmail Cingöz, “Derneğimizin kurulduğu günden bugüne kadar Gazze’de beraber olduğumuz, yardımlarımızı birlikte organize ettiğimiz Filistinliler tarafından kurulmuş olan Gazze Barış Derneği var. Biz Gazze’ye yapageldiğimiz yardımları bu dernek üzerinden yapıyoruz. Filistin’in diğer bölgesi ile alakalı da kendi şubemiz var. Burada Kimse Yok mu çalışanları bulunuyor. Filistin’e böyle yardım eden bu dernek ‘Filistin’e yardım yapıyor mu?’ diye sorulan bir dernek oluyor. Burada iyi niyet aramak mümkün değil.” yorumunu yaptı. Son zamanlarda Suriye ile ilgili bir yardım kuruluşuna yönelik haksız ithamlardan da rahatsızlık duyduklarını belirten Cingöz, “Suriye’de, Afrika’da dünyanın değişik bölgelerinde en önemli paydaşlarımız yine STK’lar. O yüzden STK’lar üzerinden yapılan ithamları doğru bulmuyoruz. Bir derneği sevenlerin bir başka yapıya yönelik ithamları da olmamalı, böyle yapanlar ilk önce kendi yardım kuruluşlarına zarar verir.” dedi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.