Kimse Yok Mu, Pakistan’da yaraları sarmaya devam ediyor

Kimse Yok Mu, Pakistan’da yaraları sarmaya devam ediyor

Kimse Yok Mu Derneği, Pakistan’daki ihtiyaç sahibi ailelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Fatih çapar'ın haberi:

Geçtiğimiz hafta Punjab eyaletinde bin aileye et dağıtan Kimse Yok Mu’nun Pakistan temsilciliği, güvenlik problemlerinin üst seviyede olduğu Hayber Paktunya eyaletini de unutmadı. Eyalette çoğu eşini kaybetmiş 125 ihtiyaç sahibi kadına dikiş makinesi dağıtan Kimse Yok Mu Pakistan Temsilciliği, ailelere kumaş takviyesi de yapıyor. Böylelikle aileler kendi işlerini yapmakla kalmayıp üretim de yaparak gelirlerine katkı sağlamış olacak.

Kimse Yok Mu ayrıca talep olması halinde de 3 aylık periyotlarla dikiş kursu alma imkanı sağlayacak.

Dikiş makinelerini alan kadınlar Türkiye’den gelen bu yardımlar için Türk hayırseverlere duacı olduklarını ifade ederek, memnuniyetlerini belirtti.

Bununla birlikte Kimse Yok Mu Pakistan Temsilciliği, Hayber Paktunya eyaletinde engelli vatandaşlar için 50 adet tekerlekli sandalye de dağıttı. Pakistanlı engelli vatandaşların bir nebze olsun yüzlerini güldüren tekerlekli sandalye yardımı, memnuniyetle karşılandı.

Tekerlekli sandalye ve dikiş makinesi dağıtımına Pakistan Milli Meclisi eski sözcüsü Faisal Karim Gundi ile Dere İsmail Khan ve Hayber Paktunya Vali Yardımcısı Vakar Ali Khan katıldı.

Khan, program sonrası yaptığı açıklamada, “Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Onlar Pakistanlıların bile gelmeye çekindikleri bu bölgeye gelip yardım yapıyorlar ve bu insanlar yardımların devam etmesini istiyor.” diyerek teşekkürlerini dile getirdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.