Kimse Yok Mu Norşinli minik yürekleri ısıttı

Kimse Yok Mu Norşinli minik yürekleri ısıttı

Dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, bu sefer Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesindeki miniklerin yüreklerini ısıttı.

Norşin’in Özkavak köyü öğrencilerinin yardım çağrısı üzerine derneğin Diyarbakır şubesi, onlara kışlık elbise ve bot ulaştırdı. Yılın 7 ayının soğuk geçtiği köyde öğrencilerin dernek gönüllülerini sıcak bir şekilde karşılaması duygulu anlar yaşattı.

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Bitlis’in Güroymak ilçesi Özkavak Köyü öğrencilerinin yardım çağrılarını karşılıksız bırakmadı. Dernek, öğrencilerin çağrısı üzerine yoğun kar yağışına rağmen köye ulaşarak kışlık giysi ve kırtasiye malzemelerini teslim etti. Öğrencilere yardım dağıtan Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şube Müdürü Recep Tanış, kışın çok uzun sürdüğü ve karın 7 ay yerden kalkmadığı Bitlis’te öğrencilerin çok zor şartlarda eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi. Tanış, yardımlarının sadece Diyarbakır’la sınırlı olmadığını, yardıma muhtaç insanların her nerede olursa olsun gerçekten ihtiyaç sahibi ise yardımsever insanların gönderdiği yardımları ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdıklarını kaydetti.

Özkavak Köyü Ortaokulu Müdürvekili Fatma Çakmak, çocukların okula çok zor şartlarda gelip gittiklerini, kışlık giysilerinin olmadığını gördükten sonra derneğe mail attığını ve yardım istediğini söyledi. Çakmak, “Kimse Yok Mu Derneği’ne mail attım, yardım istedim, yardım çağrımıza cevap geldi. Bu yardımlar için öğrencilerim adına derneğe ve bu yardımları bağışlayanlara çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Öğrenciler ise Kimse Yok Mu Derneği’nin ismini renkli kağıtlar üzerine yazarak, yardımlar için teşekkür etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.