Kimse Yok Mu gönüllüleri Ramazan’a hazır

Kimse Yok Mu gönüllüleri Ramazan’a hazır

Dünyanın en etkin 100 sivil toplum kuruluşu arasında gösterilen Kimse Yok Mu Derneği, bugün başlayan Ramazan için hazırlıklarını tamamladı.

Dernek, 2 milyon kişiye iftar yemeği vermeyi, 150 bin aileye gıda kolisi dağıtmayı ve 10 bin çocuğa bayramlık hediye etmeyi planlıyor. 

Her Ramazan öncesi Kimse Yok Mu’yu tatlı bir telaş alıyor diyen Kimse Yok Mu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Fazlıoğlu, “Yıl içerisinde yapılan yardımların yanısıra Ramazan ayında daha yoğun bir yardım faaliyeti içeresine giriyoruz. Gördüğünüz gibi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağımız gıda kolileri her yaştan, her meslekten gönüllelerimiz ile birlikte hazırlıyoruz. Bu koliler daha önce tespit ettiğimiz ailelere gönderiliyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 136 bin aileye yurt dışında ise 80 ülkeye yardım ulaştırdık.’ diye konuştu. Bu yıl Kimse Yok Mu olarak yardım severlerin destekleri ve bağışları ile ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıp onları ziyaret ediyoruz diyen Fazlıoğlu ‘Ramazan ayında yetimler başta olmak üzere Bolivya’dan Kamboçya’ya, Bosna Hersek’ten Güney Afrika’ya kadar gıda kolilerimizi ulaştırmayı planlıyoruz. Gazze, Filistin gibi coğrafyalara da yardımlarımız Ramazan ayında da devam edecek.” dedi.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını da sevindirmek için Bayramlık hediye edileceğini hatırlatan Fazlıoğlu şöyle devam etti; “Türkiye’de Kilis, Konya gibi farklı yerlerde sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Yurtdışında ise özellikle yetimhanelere yardımlarımızı ulaştarıyoruz. Bu konuda özellikle söylemek istediğim bir şey var. Birkaç yıldır özellikle yurt dışında yetimhanelere yardımlarımızı öncelikli ulaştırıyoruz çünkü bazı yetimhanelerde iki gün üst üste yemek yeme olanağı olmayan çocuklar bile mevcut. Biz bolluk ve bereket ayında onlara da ulaşmak, oradaki çocukları sevindirmek istiyoruz.” 
Fazlıoğlu, “ ‘www.kimseyokmu.org.tr adresinden gönüllüler bağışta bulunabilirler. Bayramlık, koli ya da iftar olarak da bağış yapabilirler. Özellikle kurumsal firmasal açısından büyük bir vergi kolaylığı da olduğunu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu’ya yardım için gelen Coşkun Koleji 4. Sınıf öğrencisi Nur Nema Demir ise, “Aç kalan insanlara yardımda bulunmak için Kimse Yok Mu’ya geldim. Kolilere bulgur, un gibi gıdalar koyup onları paketliyoruz.” diye konuştu. 
Nilüfer Koleji öğrencisi Gamze Şahan da, “Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak çalışmak için buraya geldim. Koli yaparak yardıma muhtaç insanlara ulaştırmak için çalışıyoruz. Kimse Yok Mu sadece yardıma muhtaç insanlara yardım yapmak için uğraşıyor. Ben de burada çalıştığım için mutlu hissediyorum.” şeklinde duygularını ifade etti. 

‘SOFRANIZDA BİR YETİME YER AÇIN’

"Bu Ramazan siz de sofranızda bir yetime iftar yeri açın" diyen Kimse Yok Mu gönüllüleri başta Afrika olmak üzere dünyanın değişik coğraflarında bunulan 52 ülkede 62 binden fazla yetime sahip çıkıyor. Şu ana kadar 30'un üzerinde yetimhane açan Kimse Yok Mu yetim ve yardıma muhtaç çocukları koruma koordinatörlüğü, 10 binlerce gönüllüleriyle yetim ve kimsesizlere sofralarında yer açmanın heyecanını yaşıyor.

BİR İFTAR 5 TL

Türkiye’de yardım yapmak isteyen hayırsaverler bir iftar bedeli olarak 5 TL, Ramazan kolisi ise 75 TL olarak belirlendi. Türkiye dışında yardım yapmak isteyenler için iftar bedeli 3 Dolar veya 2 Euro, Ramazan Kumanya bedeli ise 30 Dolar ya da 20 Euro olarak belirlendi. Birilerini mutlu etmenin ne kadar güzel olduğunu Türk halkı, bizim nsanımız çok iyi bilir. O bakımdan Ramazan'ın güzelliklerini paylaşmak isteyen hayırseverler, Kimse Yok Mu'ya 08507770577 veya 4444 593 numaralı telefon numarasından veya www.kimseyokmu.org.tr adresinden bağışta bulunabilirler. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.