Kimse Yok Mu Filipinler'de yaraları sarmaya devam ediyor

Kimse Yok Mu Filipinler'de yaraları sarmaya devam ediyor

İnsanlık dramının yaşandığı Filipinler’de Türkiye’nin yardımlarını selzedelere ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, bölgeye kalıcı yardım olarak poliklinik ve yetimhane yapacak.

Bölgeye giden Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, her gün yüzlerce kişiye yardım dağıtıldığını belirtirken, poliklinik ve yetimhane yapılacağının da müjdesini verdi. Kimse Yok Mu’nun Haiyan tayfunu sebebiyle binlerce kişinin öldüğü Filipinler'e ulaşan ilk kuruluş olduğunu ve kendisinin de bölgede çalışmalara destek verdiğini belirten Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, yaklaşık 4 aydır bölgedeki yardımları aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Genel Merkez adına Filipinler'e giden Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, günlük ihtiyaçların karşılanmasının yanında, Kimse Yok Mu'nun kalıcı olarak yaptığı poliklinik ve yetimhane inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

"FİLİPİNLİLERİ YALNIZ BIRAKMADIK"

Geçtiğimiz yıl kasım ayındaki fırtına nedeniyle binlerce kişinin öldüğü, yüz binlercesinin ise evsiz kaldığı Filipinler'de hayat devam ediyor. Afetin olduğu ilk günden itibaren bölgede olan Kimse Yok Mu, günlük yüzlerce kişiye yardım dağıtıyor. Görevli olarak bölgeye giden Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, Kimse Yok Mu'nun Filipinlileri yalnız bırakmadığını, bölgede bulunan tek yardım kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

MİLLETVEKİLİNDEN TEŞEKKÜR

Afetzedelere günlük gıda kolisi dağıtıldığını hatırlatan Cemil Başbay, "Dağıtımlara şehrin önemli milletvekillerinden Mister Chua da katılıyor. Kendisi ile görüştüğümde bana, 'Kimse Yok Mu'ya ülkem adına teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren burada bizleri yalnız bırakmadınız. Çoğu dernek 2 hafta kaldı, gitti ama siz ve Türkiye iyi ki varsınız' dedi. Dernek olarak buradaki çalışmaları nöbet değişimi ile yapıyoruz. Türkiye'den belirlenen kişiler buraya geliyor, 1 ay kalıp dönüyor, yerine başka bir kişi geliyor." dedi.

KALICI YARDIMLAR

Kimse Yok Mu'nun Filipinler'de afet nedeniyle neredeyse tamamen yıkılan poliklinik ve yetimhanenin tadilatını da yaptığını belirten Cemil Başbay, "Mart ayının ortasında tam donanımlı bir ambulansı teslim edeceğiz. Protokol aşamasında okul projelerimiz de var. Bunun da yapılıp, Filipinlilerin, buradaki çocuklarımızın hizmetine sunulması için çalışmaları yürütüyoruz." diye konuştu.


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.