'Kimse bize PKK'nın Kürtlüğü savunduğunu söylemesin'

'Kimse bize PKK'nın Kürtlüğü savunduğunu söylemesin'

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan köy korucularının yakınları, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen ve biri emekli 8 köy korucusu ile 2 askerin şehit olduğu saldırının ardından korucuların ailelerinin yaşadığı Doğubayazıt ilçesine bağlı Somkaya, Gökçebulak ve Karakent köylerinde taziye çadırları kuruldu.

Burada taziyeleri kabul eden şehit korucuların yakınları, terör olaylarına tepki göstererek teröre hiçbir zaman geçit vermeyeceklerini ifade etti.

"Beni ve kardeşimi çobanlarımız kaçırıp saklamışlardı"

Şehit korucu Müslüm Zerek'in yeğeni İslam Zerek (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995'te ailece yine terörle karşılaştıklarını anlatarak söz konusu olayda teröristlerin anne, abla ve kundaktaki kız kardeşini şehit ettiğini, bir erkek kardeşini de yaraladığını söyledi.

Terörün bitmesini istediklerini vurgulayan Zerek, "Devlet yetkililerimiz, bu işe bir el atsın artık. Bu işe bir çare bulsunlar. Bu köy bir mezra olduğu halde nüfusu az ve devamlı baskın yiyor. 1995 yılında köyümüz basıldığında ben 6 yaşındaydım ve beni ve kardeşimi o zaman çobanlarımız kaçırıp saklamışlardı." dedi.

Son terör saldırısında amcası ve amca çocuklarının şehit olduğunu aktaran Zerek, şöyle devam etti:

"Bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Kan dökülmesin ve bu acılar artık bitsin, dinsin diyoruz. O kadar canımız yandı, yeter artık, kaldıramıyoruz. Huzur gelirse ortalık güllük gülistanlık, bayram olur. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Ülkemiz çok güzel, ülkemizi bölmeyelim, huzurumuzu bozmayalım. Her şeyi görüyoruz, her şey gözümüzün önünde ve Suriye'yi de görüyoruz. Terör yüzünden herkes perişan oluyor. Ülkemiz güçlü, inşallah bunun da üstesinden gelir, bunları da Allah'ın izniyle atlatırız. İnşallah en yakın zamanda o günler de gelecek. Biz vatanımız için şehit olmaya razıyız. Bu bizim vatanımız, bizim toprağımız. Başka toprağımız mı var? Ülkemizin bölünmesini istemiyoruz. Gerekirse biz de şehit oluruz ülkemiz için. O kadar şehit verdik, yine vermeye hazırız. Yeter ki bitsin bu pislik."

"Bunlar, başka ülkenin maşasıdır"

Son saldırı nedeniyle Kurban Bayramı'nın kendilerine zehir olduğunu anlatan Zerek, şunları söyledi:

"Devletimiz, Allah'ın izniyle bunu onların yanına bırakmayacak. Biz buna güveniyor ve inanıyoruz. İnşallah bitecek bu PKK. Elimizden ne gelirse yapacağız, yeter ki devletimiz ayakta dursun ve bu PKK'yı bitirelim. Terörün ne dini, ne imanı ne de devleti var. Bu ülkeyi sadece bölmek istiyorlar. Bunlar başka ülkenin maşasıdır. Bunları başkaları yönetiyor. Bunların derdi Kürt savunması değil. Bunların niyeti farklı, ülkeyi parçalamak ve Suriye gibi yapmak. Allah'ın izniyle olmayacak."

"8 kardeşim yetim kaldı"

Şehit korucu Mehmet Bakındı'nın oğlu 20 yaşındaki Murat Bakındı ise terör yüzünden artık kan dökülmemesini isteyerek "Teröristlere, Kürtlerden bazen destek veren var. Diyoruz ki artık Kürtler bunlara destek vermesin." dedi.

Her zaman devletin yanında olduklarını vurgulayan Bakındı, şöyle konuştu:

"Ben 5-6 ay sonra askere gideceğim. Bunlara karşı ben de varım. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. 8 kardeşim var, bunlar yetim kaldı. Bunlara artık ben babalık yapacağım Allah'ın izniyle. Babamızın kanı yerde kalmayacak, başımız dik yürüyeceğiz. Bayrağımız yanımızda, Allah bayrağımızı indirtmesin. Bu vatan hepimizin, bunların Kürtlük ile bir ilgisi yok. Allah şehitliği herkese nasip etmez, ben şehidin oğluyum, babam ile gurur duyuyorum. Gerekirse ben de varım, bu PKK'yı bitirelim."

"Bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek"

Şehit Mehmet Bakındı'nın yeğeni Barış Bakındı (26) ise bayrak, toprak ve vatan için kanlarının son damlasına kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Şehit olan amcasının kanının yerde kalmayacağını dile getiren Bakındı, "Kimse bizi bu mücadelemizden, yolumuzdan ve davamızdan alıkoyamaz. Türk bayrağı var oldukça Allah'ın izniyle kimse bize karışamaz. Bu bayrak Allah'ın izniyle hiçbir zaman inmeyecek, hep dalgalanacak." dedi.

Vatanı korumak için her zaman mücadeleye hazır olduklarını aktaran Bakındı, şunları kaydetti:

"Hiç kimse gelip de bize bir şeyler anlatmaya çalışmasın. Biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kimse bize Kürtçülüğü, milliyetçiliği anlatmasın. Bu insanları katleden o şerefsizler, bizim bu vatanımıza, bu topraklarımıza ömürleri boyunca giremeyecekler. Vatan sağ olsun. Kimse bize PKK'nın Kürtlüğü savunduğunu söylemesin. Ben batıda Türk kardeşimle yaşıyorum, Laz kardeşlerimle çalışıyorum. Biz PKK'nın ne mal olduğunu, ne hileler peşinde olduğunu biliyoruz."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.