Kim veriyor bunlara bu silahları?

Kim veriyor bunlara bu silahları?

Aynı gün vahşi saldırılarla dünyada kaç insan öldü diye araştırdım. Sadece 400’ü Nijerya’da olmak üzere...

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İngiltere Büyükelçisine batının çifte standardını hatırlattı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’u kabul eden Görmez, “Bütün dünyanın birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu öğrenmesi ve uygulaması gerekiyor” dedi.

FRANSA DIŞINDA DÜNYADA AYNI GÜN BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ!

Önceki gün Paris’te meydana gelen saldırıya ilişkin de konuşan Başkan Görmez, şunları söyledi: “Önceki gün Paris’te son derece üzüntü verici bir olay yaşandı. Yapılan saldırıların hiçbir gerekçesi olamaz, hiçbir gerekçe kabul edilemez. Ama dikkatinizi bir konuya çekmek istiyorum. Aynı gün vahşi saldırılarla dünyada kaç insan öldü diye araştırdım. Tahmin ediniz. Sadece 400’ü Nijerya’da olmak üzere vahşi saldırılarla aynı gün binden fazla insan öldü. Dünyanın bir yerinde yaşanan ölümler, bütün dünyayı ilgilendirmelidir.”

Dün akşam da Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in programına katılan Görmez, programda da dikkat çeken mesajlar verdi:

İLK ÜÇ ASIRDAKİ FARKLILIKLARI TAŞISALAR İSLAM'IN RAHMETİNİ GÖRÜRLER

* Terörist saldırıların temelini dinde aramak en büyük yanlıştır. Farklı mezheplerden oldukları için insanlar birbirlerini katletmiyorlardı. Bu olaylar modern dönemde meydana gelmeye başladı. Modern zamanlarda tekfircilik çok önemli bir hal aldı. Ancak Ehl-i kıble tekfir edilemez. 

* İlk üç asırdaki farklılıkları buraya taşısalar İslam'ın o bütün rahmetini görürler. Ben yaşanan sorunları bilgisizlik sorunu olarak görüyorum. Modern zamanlarda ortaya çıkan sorunların ilimle çok fazla alakası yok.

* Nice büyük alimler yetiştirmiş nice büyük medeniyetler var. Ben sıfırdan yeniden inşa edeceğim denildiği zaman orada sorunlar başlar.

İSLAM DÜNYASI 'BİZİM YÜREĞİMİZE AĞIR GELİR YAPMAYIN' DEDİ

* Aslında ortaya çıktı ki farklı kültürlerin farklı kodları var ve bunların ifade özgürlüklerine yükledikleri farklı anlamlar var. Hz. Peygamberimizin karikatürünün çizilmesi ve müslümanların küçümsenmesi ile ilgili olarak İslam dünyası 'bizim yüreğimize ağır gelir bunu yapmayın' diye tepki gösterdi.

BU BİR İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

* İnanç değerlerine hakaret bazen kültürel işkenceye dönüştü. 'Bir kültürün bir kültüre işkencesine' dönüştü. Bunu anlamak lazım. Bunu Batılılar bilirler aslında. Bu elbetteki Paris'teki saldırıyı haklı duruma getirmez.

PAPA'YA AÇIK YÜREKLİLİKLE SORDUM

* Papa'nın ziyareti sırasında kendisine açık yüreklilikle şunu sordum, 'Bu coğrafya büyük acılar çekiyor Müslümanlar ile yeni ve doğru bir ilişki kurmayı düşünmez misiniz?' ve ikinci olarak 'Siz Papa olmadan önce kimyacıydınız kim kime entegre olacak?' dedim. O da bana 'Sen ne düşünüyorsun?' dedi.

'KUDÜS KRİTERLERİ'

* Dedim ki müşterek komisyonlar kurarak yeniden birlikte yaşama ahlakını ve kriterlerini konuşalım. Buna da Kudüs kriterleri diyelim ve Kudüs kriterleri başlığı altında bunları konuşalım. Papa da bunu düşünmeye değer buldu ve bunun üzerinde duracaklarını söyledi. İnşallah olur.

BU SİLAHLAR NEREDEN GELİYOR?

* Irak'ta ve Suriye'de milyonlarca insan öldü ne uğruna öldüler. Afrika'yı sayamadık bile. Afrika'da yemeye ekmek bulamıyor insanlar ama ellerinde son model silahlar var. Kim veriyor bunlara bu silahları.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.