Kilo vermek isteyenler dikkat!

Kilo vermek isteyenler dikkat!

Lezzetli ve sağlıklı görünen yiyeceklerin birçoğu tam bir kalori bombası olabilir...

Meyveli yoğurt: İçerdiği meyve ve şeker ilaveleriyle yüksek kalorilidir. Bu yüzden sade yoğurdu tercih edin. Kurutulmuş meyveler: Tazelerine alternatif olan kurutulmuş meyveler, konsantre meyve şekeri içeriyor. Fındık: Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan fındığında 100 gramında 600 kalori bulunuyor. Sınırlı ölçüde tüketmekte fayda var.

Tatlılar: Yapım sürecinde şeker ve koruyucu eklenen tatlılar, hızlı kilo alımına katkı da bulunuyor.

Diyet içecekler: Yapay tatlandırıcılarla tatlandırılan diyet içecekler vücudu kandırıyor. Granola çubuklar: Sağlıklı olduğu izlenimi sizi aldatmasın. Bol miktarda bar ve şeker içerir.

Mikrodalga popcorn: İşlenmemiş mısırın kalorisi düşüktür. Ancak, patlamış mısırdaki yüksek oranda yağ, şeker ve tuz tam bir kalori bombasıdır. Özel mikrodalga fırınlarda hazırlanan patlamış mısır ise yüzde 45 oranında daha yüksek yağ içeriğine sahiptir.

Hazır meyve suları: İçeriğindeki şeker miktarı ile hem kilo artırıcı hem de şeker hastaları için zararlıdır. Hatta sıkılmış meyve sularını bile sınırlı tüketilmekte fayda var.

Vejetaryen hamburger: Sağlıksız soslarla sunulan ve kızartma işlemiyle cazip hale gelen hamburgerler, göründüğü kadar masum değil. Vejetaryenleri de sakıncalı.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.