Kilo verirken hareket edin verdiğiniz kiloları geri almayın

Kilo verirken hareket edin verdiğiniz kiloları geri almayın

Fazla kilolarımız hayatımız içinde sıradanlaşıyor. Gün geçtikçe kilo alıyoruz, kilo aldıkça hareketlerimiz azalıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte günden güne kolumuzu bile kıpırdatmaz olduk.

Her geçen gün kilo alıyoruz ve kilo vermek istiyoruz. Fazla kilolarımızı vermeliyiz. Vermezsek sağlığımız her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hayat kalitemiz kilo aldıkça düşüyor. Kilo aldıkça, diyet yapıyoruz, kilo veriyoruz, sonra tekrar kilo alıyoruz.  Zayıflama diyetleri hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Bir zayıflama döngüsüdür sürüp gidiyor.

Kilo verirken hareket edin

Kilo almak bir takım beslenme ve yaşam yanlışlarına bağlı sonradan gelişen bir durum. Fazla kilolardan kurtulmak için uzman kontrolünde sağlıklı bir beslenme programına paralel hareketli bir yaşam gerekir. Kilo verme bir süreçtir bu süreçte başarı oranını arttırmak için diyetle birlikte egzersiz yapmak şarttır. Yeterli ve düzenli egzersiz kilo vermemizi engelleyen engelleri ortadan kaldırır.

Diyet yapma psikolojisi kolay bir durum değildir. Bu durumun kısa sürmesini istiyorsanız, diyetle birlikte spor yapmalısınız. Hareket olmadan yapılacak diyetlerin besin içerikleri daha az buna bağlı olarak vücudun besin gruplarından alacağı vitamin, mineral miktarı ihtiyacın çok altında oluyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, hastalıkların önlenmesinde etkisi olan sporu sevmeli, günlük yaşantımızda alışkanlık haline getirmeliyiz.

Diyetle birlikte ne kadar spor yapmak gerekir?

Spor yapmak kas kütlenizin artmasına ve yağ ağırlığınızın azalmasını sağlar. Artan kas kütlenizle birlikte metabolizmanız da hızlanır, kilo vermeniz kolaylaşır. Aynı zamanda sporla birlikte vücudunuz şekillenip sağlıklı bir forma kavuşur. Yapılan araştırmalar haftanın dört günü en az 30 dakika tempolu yürüyüş olması gerektiğini göstermektedir. Tek bir günde iki-üç saatlik yürüyüş yapmak yeterli değildir. Önemli olan farklı günlerde kısa da olsa hareket edip metabolizmayı canlı tutmaktır. Yapılan yürüyüşlerin rahat bir spor ayakkabı ile olması gerekir. Ayrıca açık havada bol oksijenli doğa yürüyüşleri yapmak keyifli ve vücuttaki toksik maddelerden arınmak için çok daha etkili olacaktır.

Spordan önce mi sonra mı beslenmek daha doğru?

Gün içerisinde dört saatten daha uzun süre aç kalmayacak şekilde beslenmeniz gereklidir. Yemekten yaklaşık bir-iki saat sonrasında yapılan spor hem sizi zorlamayacak hem hareketleri çok daha rahat yapmanıza yardımcı olacaktır. Spor öncesi yediğiniz yemeklerin rahatsızlık vermemesi için gaz yapmayan yemekler olmasına özen göstermeli ve iyi çiğneyerek yavaş yemelisiniz. Sporunuz bittikten sonra 15 - 30 dakika içerisinde yiyeceğiniz bir porsiyon meyve ile birlikte içeceğiniz bir bardak süt veya ana öğün yemek kaslarınızın toparlanması açısından oldukça önemlidir. Ayrıca spor yaparken vücudunuz çok fazla su ve mineral kaybeder. Kaybettiğiniz su ve mineralleri yerine koyabilmek için bol miktarda su içmelisiniz.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.